''Daarom keek ik met Van Drongelen graag naar Nigel de Jong''

13 september 2017 om 16:42 | Bron: ELF Voetbal ''Daarom keek ik met Van Drongelen graag naar Nigel de Jong''

Denzel Dumfries kwam in de zomer over van Sparta en de talentvolle vleugelverdediger heeft in korte tijd de harten van de SC Heerenveen-supporters veroverd. Hij beseft echter dat hij het vooral van zijn tomeloze inzet moet hebben. 

"Je hebt spelers die het spel moeten maken en spelers die het spel moeten dienen. Ik ben een dienaar", legt hij uit. "Moet het hebben van het harde werken. Daarom keek ik met Rick van Drongelen altijd graag naar Nigel de Jong. Dat vieze, harde spel, net over het randje, vonden we mooi om te zien. Dat soort voetballers heb je nu eenmaal nodig binnen je ploeg", beseft Dumfries, die ook graag keek naar Dirk Kuijt en de Braziliaanse back Maicon. 

"Zij zijn beiden spelers die de hele wedstrijd vol gas geven. Daar moet ik het ook van hebben", vervolgt hij in de papieren versie van ELF Voetbal. "Zoals gezegd: ik was nooit het grootste talent. Mijn discipline heeft me gebracht waar ik nu ben. Dat moet ik volhouden. Bij Heerenveen wil ik een stabiele speler worden. Mijn mannetje uitschakelen en als opkomende back een steeds grotere rol spelen", besluit Dumfries vastberaden. 

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    breuertje - 13 september 2017 om 17:29

    Komt er wel

Nieuwe media

-->