Hamstra over SC Cambuur-aanwinst: ''Hij is ons ook aangeboden''

13 september 2017 om 18:09 | Bron: Omrop Fryslân Hamstra over SC Cambuur-aanwinst: ''Hij is ons ook aangeboden''

Technisch manager Gerry Hamstra is al jarenlang actief in het prof- en amateurvoetbal. Zo trainde hij onder meer Drachtster Boys, Achilles 1894 en Sportclub Genemuiden en FC Emmen. Daarna werd hij in 2009 hoofd jeugdopleiding bij Vitesse. In die verschillende rollen zag hij duizenden spelers in actie.

Eén van de spelers waar hij wel een zwak voor heeft gekregen is Cambuur-spits (en voormalig Heerenvener) Martijn Barto (33), zo stelt Hamstra bij Omrop Fryslân. "Ik ben altijd wel liefhebber van hem geweest. Dat was in zijn beginjaren en ook toen hij terugging naar de Harkemase Boys dacht ik van 'Nou, die kan wel wat..' Hij is bij Cambuur en in de eerste divisie één van de betere spelers. Daar ben ik wel gecharmeerd van."

Overigens is Cambuur's nieuwste spits Karim Rossi geen onbekende van Hamstra "Ja, ik kende hem wel. Sterker nog: hij is ons ook aangeboden", stelt Hamstra, die wel begrijpt dat Cambuur wel in zee is gegaan met de Zwitserse aanvaller. "Dit zijn misschien spitsen waar een vlekje op zit, maar die kan het bij jou nét goed doen."

"Zo'n Sander van de Streek haal je ook ergens uit het tweede elftal van Vitesse en die gaat nu voor heel veel geld naar FC Utrecht. Dus ik snap wel dat je zoiets probeert. Dit kunnen net de 'dark horses' zijn die het straks voor jou gaan doen", aldus Hamstra, die zelf in aanvallend opzicht Marco Rojas, Nemanja Mihajlovic en John Iredale naar Friesland haalde.

Of Barto deze zomer overigens ook in beeld was als eventuele opvolger van Henk Veerman is onbekend. Wél werd er een speler van SC Cambuur aan SC Heerenveen gelinkt maar uiteindelijk is er geen transfer tot stand gekomen. Hamstra liet eerder weten dat er wel gezocht is naar een vervanger voor Veerman maar dat het niet tot een deal is gekomen.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->