'Patron' Schaars maakt indruk: ''Als een jonge god op het middenveld''

13 september 2017 om 13:56 | Bron: Voetbal International 'Patron' Schaars maakt indruk: ''Als een jonge god op het middenveld''

Met zijn optreden tegen PSV bewees Stijn Schaars weer dat hij van onschatbare waarde is voor SC Heerenveen. De 33-jarige middenvelder werd door Voetbal International zelfs gekozen tot Speler van de Week en bewijst daarmee voor de zoveelste keer dat PSV fout zat om hem in 2016 transfervrij te laten gaan.

Volgens het weekblad is Schaars net de speler die PSV momenteel nodig heeft. "Er was wel een kapitein op het veld, maar die had een shirt met pompeblêden aan. Voor de club uit Eindhoven was het extra zuur dat het uitgerekend een ex-PSV’er betrof. Stijn Schaars was afgelopen zondag in alles de grote patron die ontbreekt in de selectie van Phillip Cocu."

"Schaars mag dan al 33 jaar zijn, hij heerste als een jonge god op het middenveld. Continu wijzend dirigeerde hij zijn spelers steeds naar de goede plaats", vervolgt de lofzang van VI. "De Gelderlander jutte zijn ploeggenoten op, gaf telkens het sein voor de pressing en was aan de bal de rust zelve. Zijn passing was indrukwekkend, simpel en zuiver. Tegen PSV zagen we de Schaars die vorig seizoen voor de winterstop al zo excelleerde."

"Toen hij langdurig geblesseerd wegviel, duikelde Heerenveen in een vormcrisis waar het niet meer uitkwam. Als Schaars dit seizoen heel blijft, gloren er mooie tijden voor het team van Jurgen Streppel", besluit VI hoopvol.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->