''Het belangrijkste is dat we dynamiek hebben en onvoorspelbaar zijn''

12 september 2017 om 13:17 | Bron: FC Afkicken ''Het belangrijkste is dat we dynamiek hebben en onvoorspelbaar zijn''

SC Heerenveen heeft er met de nieuwe backs Denzel Dumfries en Lucas Woudenberg ook twee nieuwe aanvallers bijgekregen. Dumfries zorgde in dit nog maar korte seizoen al voor vijf assists en ook Woudenberg (nog nul assists) is regelmatig bij aanvallen betrokken.

Het samenspel met vleugelspelers Martin Ødegaard en Arber Zeneli zorgt ervoor dat SC Heerenveen veel kan variëren in de aanval. "We hebben genoeg individuele kwaliteiten aan de bal, daar ligt onze kracht als team", vertelt Woudenberg bij FC Afkicken. "We hebben genoeg spelers die het verschil kunnen maken. Voorin bijvoorbeeld met Arber die een fantastisch afstandsschot heeft, maar ook met Martin met zijn techniek en Reza die de 2-0 maakt."

Zowel op links als op rechts lijkt het goed te lopen. Woudenberg: "Het zijn allemaal nieuwe spelers bij een nieuwe club, dus dat is even wennen. Maar het gaat met de week beter. Je zag zondag ook dat de klik goed was. Hij (Zeneli, red.) ging een aantal keren naar binnen en dan kon ik erover heen, zodat hij een keuze kon maken. Bij vlagen liep dat heel goed."

Op dit moment komen de meeste assists van de voet van rechtsback Denzel Dumfries. "Ik had er met een beetje geluk ook een paar kunnen hebben", vervolgt Woudenberg. "Het belangrijkste is echter dat we de dynamiek hebben en onvoorspelbaar kunnen zijn voor de tegenstander. Ik ben blij voor hem (Dumfries, red) dat hij nu meer assists heeft dan mij. Het belangrijkste is dat we de overwinningen pakken. De assists van mij zullen vanzelf komen als we zo doorgaan."

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->