''Als SC Heerenveen zo draait als zondag, dan tikken ze iedereen weg''

12 september 2017 om 16:58 | Bron: Voetbal Inside (RTL) ''Als SC Heerenveen zo draait als zondag, dan tikken ze iedereen weg''

Aan tafel bij Voetbal Inside was er maandag veel aandacht voor de wedstrijd tussen SC Heerenveen en PSV. Uiteraard was er veel aandacht voor de malaise bij de Brabanders, maar ook de teamprestatie van de Friezen bleef niet onderbelicht.

"Ik vond Zeneli met name in de eerste helft erg sterk", begint de momenteel clubloze Gertjan Verbeek. "Dan kun je zeggen dat hij alle ruimte kreeg, maar daar maakte hij ook goed gebruik van. Aan zijn goal ging misschien een handsbal vooraf, maar het is wel fantastisch ingeschoten. Ik moet zeggen dat de keeper hier ook niet vrijuit gaat."

Verbeek krijgt bijval van Johan Derksen: "Heerenveen heeft natuurlijk een stuk of vijf ontzettende talenten. Die zijn nog jong en dus is het niet zo dat ze iedere week schitteren. Thorsby doet dat de laatste weken al en dat supertalent op rechts (Ødegaard, red.) begint ook te draaien. Als ze met z'n allen zo draaien zoals zondag, dan tikken ze iedereen weg. Ze hebben echt leuke spelers."

Als het moment van Thorsby in beeld komt (waarin hij zes keer hooghoudt) komt Derksen weer met één van zijn paradepaardjes: "Als ik dit soort beelden zie, dan denk ik altijd vroeger aan Israel en Laseroms en wat er van die jongen geworden zou zijn. Die lieten zich niet voor lul zetten door wie dan ook, die schopten z'n kop eraf. Of dat normaal is? Nou, toen hadden we nog wel verdedigers die het achterin dicht hielden. Als er iemand twee keer langs ging, zei Israel de derde keer: 'Nu is het je eigen schuld'", besluit Derksen met enig gevoel voor nostalgie.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->