Lovende woorden voor Schaars: ''Nauwelijks op een fout te betrappen''

11 september 2017 om 22:32 | Bron: NOS Studio Voetbal Lovende woorden voor Schaars: ''Nauwelijks op een fout te betrappen''

Voor Kees Jansma kwam de overwinning van SC Heerenveen op PSV zondag niet als een hele grote verrassing. De presentator van FOX Sports zag de Friezen eerder dit seizoen al in actie tegen ADO Den Haag en zag daar al dingen die anderen wellicht over het hoofd zagen.

"De wedstrijd tegen ADO was een nipte overwinning voor Heerenveen, maar ik vond hun toen al zeer goed spelen", vertelt Jansma aan tafel bij NOS Studio Voetbal. "Ik vond dat dit door mijn omgeving werd onderschat. Ik vond Schaars en Thorsby toen al erg goed en zondagmiddag waren ze overweldigend in de eerste fase met een zeer sterke en geweldige Schaars."

"Ik vond het al een heel leuk elftal en dat vind ik dit seizoen weer. Het is zeer het aanzien waard en ze waren compleet de terechte winnaar, bij de rode kaart hadden ze al 3-0 voor kunnen staan", vervolgt Jansma, die een sleutelrol zag weggelegd voor Schaars. "Ik heb altijd wat bemerkingen tegen Stijn Schaars gehad. Ik vond hem wat te traag en te langzaam werken."

Maar tegen ADO vond ik hem al een echte regisseur en zondag deed hij dat zeker in de beginfase ook. Ik heb hem eigenlijk nauwelijks kunnen betrappen op één verkeerde actie. Hij is druk met het regisseren van de posities van zijn medespelers, doet zelf ook het onderscheppende werk en is direct met zijn passing. Ongehinderd was hij welhaast."

"Als je nagaat dat hij na enorm veel blessureleed toch weer is teruggekomen op dit niveau", vervolgt Jansma lovend. "Het is een bazig mannetje maar jeetje, hij was hartstikke goed. Wat ik bedoel met bazig? Hij is verbaal dominant binnen de spelersgroep en daarbuiten. Hij heeft dat ook als voetballer. Is dat wat PSV nu juist mist? Op dit moment wel ja." De 70-jarige Jansma was in het verleden perschef bij het Nederlands Elftal (2004-2014), waar hij direct samenwerkte met de middenvelder van SC Heerenveen.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->