''Als het hier 4-0 was geweest had ik er niet raar van opgekeken''

11 september 2017 om 10:44 | Bron: Voetbal Inside ''Als het hier 4-0 was geweest had ik er niet raar van opgekeken''

Voor de tweede keer dit seizoen startte Kik Pierie bij SC Heerenveen in de basis en voor de tweede keer op rij werd er gewonnen. Dat laatste feit was in 2017 nog niet eerder voorgekomen (!) maar het was volgens de 17-jarige verdediger geen verrassing dat de Friezen in eigen huis de baas waren over PSV.

"Hoe het voelt om zo van PSV te winnen? Het is fantastisch, maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik me daar niet over verbaasde", vertelt Pierie na afloop van de wedstrijd tegen Voetbal Inside. "Als ik kijk naar ons spel en dat van PSV in de afgelopen tijd.. Wij kunnen ook gewoon goed voetballen en dat hebben we vandaag ook laten zien. Ook dat we makkelijk onder hun druk vandaan kunnen voetballen."

"We waren agressief en wonnen veel duels. Ik denk dat we 2-0 voor komen binnen zes minuten en dat het volledig terecht was", vervolgt Pierie zelfverzekerd. "Of het er meer hadden moeten zijn? Ja, je mist nog een penalty en in de tweede helft nog heel veel kansen. Als het hier 4-0 was geweest had ik daar niet raar van opgekeken."

Samen met collega-verdedigers Denzel Dumfries, Lucas Woudenberg en Daniel Hoegh had Pierie de voorhoede van PSV volledig onder controle. "PSV heeft één of twee kansjes gecreëerd, dus ik denk dat dat een compliment is voor onze verdediging en dat we het goed gedaan hebben. Nu is het zaak om dit door te zetten", aldus Pierie, die het vertrouwen voelt van de technische staf én de fans.

"Als een jonge jongen uit de jeugd in het eerste speelt, dan wordt daar vaak positief op gereageerd. Dat is alleen maar leuk en alleen maar fantastisch", besluit Pierie, die vorige week begonnen is aan zijn laatste jaar van het vwo in Heerenveen.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->