Van der Steen gepasseerd: ''Dat was natuurlijk best wel een domper''

11 september 2017 om 12:33 | Bron: Leeuwarder Courant Van der Steen gepasseerd: ''Dat was natuurlijk best wel een domper''

Het meest verrassende aan de opstelling van SC Heerenveen tegen PSV was dat trainer Jurgen Streppel achterin de voorkeur gaf aan doelman Martin Hansen. Hij verving Wouter van der Steen, die als reservedoelman toch een aardige indruk had achtergelaten in de duels met FC Groningen, Heracles Almelo en ADO Den Haag.

"Dat was natuurlijk best wel een domper", zegt Van der Steen in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Ik heb een paar wedstrijden gespeeld en daar ook een goed gevoel aan overgehouden." Toch kwam de keuze van Streppel niet volledig als een verrassing.

"Heerenveen heeft netjes gecommuniceerd dat ze nog een tweede keeper wilden halen. Wij moesten het onderling maar uitvechten. En uiteindelijk is de keuze op Hansen gevallen. Hij heeft het goed gedaan tegen PSV", moest ook Van der Steen na afloop concluderen.

Toch blijft het een bittere pil voor de oud-doelman van Helmond Sport, ook al hoorde hij het nieuws al op vrijdag. "Dat was slikken en dat is het nog steeds. Ik heb het maar te respecteren. Het is aan mij om nu te schakelen. Ik moet toch door. Dit is profvoetbal. Als je altijd wilt spelen, moet je maar in de derde klasse gaan voetballen."

Overzicht

Reacties (6)

 • Avatar
  bennieeee - 11 september 2017 om 12:52

  Wat een winnaar is deze man.

 • Avatar
  Ronie80 - 11 september 2017 om 13:05

  Vooraf had ik vd Steen laten staan. Maqr Hansen zal we aantoonbaar beter zijn geweest op de trainingen anders had Streppel hem er niet in gezet. En tegen PSV heeft Hansen dit ook wel bewezen met 3 goede reddingen. Ook voetballend vind ik Hansen beter en durft ver voor zijn goal te keepen. Hoge ballen zijn ook geen probleem.

 • Avatar
  feanfan_01 - 11 september 2017 om 13:18
  Ronie80 zegt:

  Vooraf had ik vd Steen laten staan. Maqr Hansen zal we aantoonbaar beter zijn geweest op de trainingen anders had Streppel hem er niet in gezet. En tegen PSV heeft Hansen dit ook wel bewezen met 3 goede reddingen. Ook voetballend vind ik Hansen beter en durft ver voor zijn goal te keepen. Hoge ballen zijn ook geen probleem.

  Ik snap je punt. Maar zeiden we dat ook niet na de eerste 2 wedstrijden van VD Steen? Speelt Hansen volgende week als een natte krant dan hadden we hem nooit hoeven huren had ik dan weer gelezen... Misschien is VD Steen wel iets minder maar om hem gelijk weer op de bank te zetten vind ik te ver gaan. Deze jongen is echt heel goed voor de club. Weet dat hij 2e keeper is en stond er uitstekend bij toen we hem nodig hadden. Klaagt en zeurt niet en heeft respect voor iedereen en zijn positie. Had hem tegen PSV lekker laten staan, ook als beloning naar hem toe. Ik denk dat VD Steen ook 'gewoon' de nul had gehouden.

 • Avatar
  Mackan68 - 11 september 2017 om 13:19

  Al tegen Groningen viel het op dat Wouter niet helemaal zeker was bij hoge ballen. Als je (nog) niet de kwaliteit hebt om goed te timen en ballen klemvast te hebben dan is wegboksen een mogelijkheid. Maar iedereen weet dat dat dan wel langs of desnoods over de achterlijn moet. Wouter deed dat een aantal keren naar de hoek van de 16. Voetballend heeft Hansen laten zien net iets beter te zijn. En het is denk ik voor Wouter ook wel duidelijk waar hij aan moet werken. Maar we hebben er ook straks achter Hahn weer een prima 2e keeper aan.

 • Avatar
  Leeuwfean - 11 september 2017 om 14:37

  Misschien is Hansen wel beter dan Hahn maar goed dat is weer een andere discussie.
  We moeten ook maar afwachten of Hahn nu niet blessuregevoelig is. Mocht dit wel zo zijn dan komt Wouter na de winterstop weer aan bod.

 • Avatar
  bosse - 11 september 2017 om 14:48

  Ik vind wouter wel realistisch... Als je altijd wil spelen moet je idd naar de 3e klasse.  We hebben een degelijke keeper in vd steen. Daar ben ik echt blij mee. Ik vind het ook goed ban de club dat ze na de blessure van Hahn meteen doorpakte en Hansen er bij haalde.  We hoeven ons om die positie dus niet snel zorgen te maken

Nieuwe media

-->