Schaars lyrisch: ''Dynamisch, vol duelkracht en met initiatief''

11 september 2017 om 08:10 | Bron: Leeuwarder Courant Schaars lyrisch: ''Dynamisch, vol duelkracht en met initiatief''

SC Heerenveen won zondagmiddag in eigen huis met 2-0 van PSV. Aanvoerder Stijn Schaars heerste op het middenveld.

"Vanaf de eerste minuut lukte bij ons alles", steekt hij van wal in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Natuurlijk hielp het dat onze eerste twee kansen meteen doelpunten opleverden. Maar ik ben ook heel tevreden over wat er vervolgens gebeurde. Soms zie je dat een ploeg die op voorsprong komt van gedrag verandert. Wij bleven echter doorgaan met wat we deden: dynamisch, vol duelkracht en met initiatief om acties te maken."

Volgens Schaars was het eigenlijk jammer dat PSV-aanvaller Hirving Lozano met rood van het veld moest. "PSV maakte vanaf dat moment de ruimtes nóg kleiner, omdat ze natuurlijk niet wilden afgaan. En als ze de bal hadden, speelden ze ‘m lang op Luuk de Jong. Daardoor werd het minder leuk voor het publiek", vervolgt hij.

Of de Friezen dit elke week op de mat kunnen leggen? "We presteerden de eerste helft boven ons kunnen. Dat was écht heel goed", aldus Schaars. "Waar het om gaat: dít is waar je als ploeg naartoe wilt. Daarom moet je jezelf blijven uitdagen. Triggeren. Ambitie tonen", besluit hij.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->