Natafelen met Redmer | Topper vermomd als patat-en-frikadellenwedstrijd

11 september 2017 om 10:00 | Bron: FeanOnline Natafelen met Redmer | Topper vermomd als patat-en-frikadellenwedstrijd

Een topper, vermomd als patat-en-frikadellenwedstrijd. Dat was het. Want zoals bij elke halféén-wedstrijd zie je iedere bezoeker worstelen met een lunchprobleem. Thuis nog wat kadetjes met kaas weggewerkt, maar inmiddels alweer voldoende honger voor een volgende lunch. En dan eet je een patatje. En een frikadel.

Afijn, de wedstrijd. Wat was het fijn. Het zonnetje scheen, het regende aanvallen, alles ging vooruit en er was een ongebreidelde wil om ieder duel te winnen. Het was fel, goed en er zaten idee achter. Bij Heerenveen tenminste. De spelers van PSV hadden zich voor de gelegenheid vermomd als sloffe patat en speelden als slappe frikadellen. En daar hebben wij prima van geprofiteerd, onder leiding van onze briljante centrale as.

Kobayashi vertraagt en kaatst, Schaars bepaalt en praat. Samen zouden ze avondvierdaagses kunnen organiseren en uitvoeren. Of Taptoes. Ze zouden als voorloploper van de majorette of navigator van de wandelclub net zo makkelijk en goed fungeren als dat ze Heerenveen langs tegenstanders loodsen. Ze leiden hun voetballende volgelingen, zonder gevlochten leren kinriempjes, glimmende ritmestaven of uitgeprinte routekaartjes naar overwinningen. En dus wonnen we zondag volstrekt terecht van PSV.

Ja, dit seizoen kan best leuk worden als we zo doorgaan. Áls we zo doorgaan. Want vorig jaar hebben we gezien dat het ook zomaar mis kan gaan. Net als hieronder.

Tien keer mis

1. Wie bepaalt door hoeveel deuren we het stadion in mogen? De helft van de ingangen is dicht, voor de andere helft staat een zinloos lange rij.

2. Martin Ødegaard kan het niveau blijkbaar zo makkelijk aan dat hij bij vlagen nonchalant wordt. Dat hoeft nou ook weer niet.

3. Ik zie van afstand dus geen verschil tussen Rojas en Zeneli. Is er een kapster of plastisch chirurg die daar misschien eventjes iets aan kan doen?

4. De amusementswaarde van de tweede helft was laag. Ik heb zelfs een paar keer gegaapt. Dat lag misschien aan de twee biertjes die ik in de rust dronk, maar vooral aan de overmacht van Heerenveen. Luxeproblemen.

5. Zo'n afscheid van oud-spelers is netjes en leuk. Dat vond ik niet van de nieuwe look van Kenneth Otigba.

6. De rode kaart voor Lozano kun je geven, maar ik weet niet of ik dat nou erger vond dan een spugende Locadia of natrappende Hendrix.

7. De penalty van Reza was mis en is hier dus volledig op zijn plaats.

8. Het zal na deze eenvoudige overwinning van Heerenveen in de voetbalprogramma’s weer vooral gaan over PSV en al hun gepruts. En daarom kijk ik er niet naar.

9. Hij zat ons niet echt tegen, maar al met al maakte Blom er weer een warrige bende van.

10. Ik snapte het wel, maar ik vond het jammer dat er niet echt doorgedrukt werd toen PSV al knock-out was. Een vijfnulletje was uniek geweest. En hilarisch. En terecht.

Tien keer raak:

1. Die grasmat van Henk. Die lag er lekker bij, hoor. Ok, hij had het weer mee. Maar wauw.

2. Het heeft een slordige elf maanden geduurd, maar Arber Zeneli is wakker. En hoe. Er zitten weer zalig veel korte dribbels en lange schoten aan te komen.

3. Kik Pierie is nog steeds pas zeventien. Bizar. En nog steeds van ons. Bizar. En dus niet van Ajax. Bizar.

4. Ondertussen merkte niemand dat we stiekem een nieuwe keeper hebben. Bravo, Martin Hansen!

5. Hoofd. Bovenbeen. Voet. Bovenbeen. Bovenbeen. Voet. Thorsby.

6. Een heerlijke zwabberdwarrel van Zeneli, die Zoet nog uit bewondering nog even nét iets mooier de kruising in drukte.

7. En daar was assist nummer vijf voor Dumfries, die hard op weg is de Friese Finidi George te worden.

8. Er zat zoveel rust in het spel dat het soms saai werd. Wat een verademing.

9. Hoeveel ballen heeft Schaars eigenlijk verspeeld? Ik denk nul. 

10. Het was gewoon een heerlijke voetbalmiddag waarop heel veel goed ging. En we zijn nog steeds ongeslagen! Hoezee!

Redmer Wijnsma

Overzicht

Reacties (2)

 • Avatar
  Mackan68 - 11 september 2017 om 13:37

  Leuke column weer Redmer. Over de -10. Het ongecontroleerd doordrukken heeft ons te vaak tegendoelpunten gekost. En onnodige wedstrijdpunten. Groningen is hier een actueel voorbeeld van. Door een paar wissels is de organisatie op sommige momenten toch nét even iets anders. Heel vaak werd er heel veel energie gestoken in het aanvallen, te vaak massaal, waardoor er in het verdedigen te vaak iets fout ging. Vanuit de organisatie, afspraken of gewoon concentratieverlies of moeheid, dat laat ik in het midden. Er is gister, zoals men het noemt, op een volwassen en professionele manier een 2-0 winst over de streep getrokken. Prima, en het zal inderdaad misschien door de 2 biertjes zijn gekomen dat je wat in kakte, want ik heb er geen moment last van gehad. Nou moet ik zeggen dat dat ook wat lastiger gaat wanneer je staat.

  Op naar de volgende dubbele 10en. En dat de mindere alleen nog maar over bijzaken gaan en de plus 10 slechts over voetbal.

 • Avatar
  Leeuwfean - 11 september 2017 om 14:54

  Ik vond het juist professioneel hoe ze de laatste 20 minuten speelden. De bal zoveel mogelijk in de ploeg houden en af en toe eens proberen een aanval op te zetten. En wat jij zegt Mackan, zo heb ik het dus ook ervaren. Krijg je een aansluitingstreffer dan gaan ze weer in geloven en dat wordt dan weer billenknijpen. Een penalty is hun onthouden in de blessuretijd maar dat was te laat om daarna nog de gelijkmaker te scoren( denk ik) :-)

Nieuwe media

-->