Canadees talent in voetsporen Bradley: ''Hoorde goede verhalen van hem''

12 augustus 2017 om 19:36 | Bron: Friesch Dagblad Canadees talent in voetsporen Bradley: ''Hoorde goede verhalen van hem''

In de jeugdopleiding van SC Heerenveen lopen heel wat verschillende nationaliteiten rond, vooral afkomstig vanuit Scandinavië en de Balkan. Een exotische uitzondering is de achttienjarige Tristan Borges (18), die twee jaar geleden de overstap naar Friesland maakte vanuit de Canadese miljoenenstad Toronto.

Dat de middenvelder - die ook over een Portugees paspoort beschikt - op zo'n jonge leeftijd de overstap maakte naar Europa kwam onder meer door oud-Heerenveners Michael Bradley (foto) en Will Johnson. De Amerikaan en Canadees kwamen destijds beide uit voo de club van Borges, Toronto FC. "Die hebben hier allebei een aantal jaren gespeeld en ik hoorde van hen veel goede verhalen over Heerenveen", vertelt Borges in het Friesch Dagblad.

"Ze vonden het voor mij de beste club om me daar verder te kunnen ontwikkelen en een goede voetballer te worden. Daar waren ze beiden van overtuigd", vervolgt Borges, die naar eigen zeggen op vijftienjarige leeftijd had besloten om professioneel voetballer te worden. "Om dat te kunnen bereiken moet je naar Europa. En in Nederland vind je één van de beste jeugdopleidingen van de wereld. En bij Heerenveen in het bijzonder."

"Als ik Bradley en Johnson niet had ontmoet, dan had ik waarschijnlijk wat langer gewacht om naar Europa te gaan", stelt Borges nu. "Toronto FC is dé club in Canada en daar had ik als jeugdspeler ook een hoop kunnen leren. Misschien was het beter geweest om wat langer in je comfort zone te blijven. Het was een moeilijke beslissing om al op die leeftijd de wijde wereld in te trekken. Maar nu moet ik doorpakken."

Overzicht

Reacties (6)

 • Avatar
  Stampotboerenkool - 12 augustus 2017 om 20:26

  WAnneer loopt het contract af van borges?

 • Avatar
  Massi - 12 augustus 2017 om 20:42
  Stampotboerenkool zegt:

  WAnneer loopt het contract af van borges?

  2018

 • Avatar
  Heerenv1 - 12 augustus 2017 om 23:52

  Nou Ajax.. kom er maar in!

 • Avatar
  Leeuwfean - 13 augustus 2017 om 10:35

  Ik ken deze jongen niet, Vonk was toen lovend over hem.
  Hij heeft wel een metamorfose ondergaan in die 2 jaar zo met die kale kop.

 • Avatar
  Afonso Hunter - 13 augustus 2017 om 10:58
  Leeuwfean zegt:

  Ik ken deze jongen niet, Vonk was toen lovend over hem.
  Hij heeft wel een metamorfose ondergaan in die 2 jaar zo met die kale kop.

  De speler op de foto met kale kop is Borges niet dat is Bradley

 • Avatar
  Leeuwfean - 13 augustus 2017 om 11:22

  Zou mijn post verwijderen, zag later dat het idd Bradley was. ;)

Nieuwe media

-->