''Heel lang hoopte ik dat we zijn contract alsnog konden openbreken''

12 augustus 2017 om 17:09 | Bron: Leeuwarder Courant ''Heel lang hoopte ik dat we zijn contract alsnog konden openbreken''

Het voor de fans plotselinge vertrek van toptalent Dennis Johnsen naar Ajax zat er volgens technisch manager Gerry Hamstra al een tijdje aan te komen. "Heel lang hoopte ik dat we, met ons verhaal, zijn contract alsnog konden openbreken", zegt Hamstra in de Leeuwarder Courant. 

"Zo'n anderhalve week geleden kreeg ik het gevoel dat het lastig zou worden", vervolgt Hamstra, die wist dat hij onder meer op het gebied van salaris moeilijk kon wedijveren met de Amsterdammers."Ajax haalt hem vanzelfsprekend niet voor niets, maar Dennis moet nu eerst aansluiten bij Jong Ajax. Hij had bij ons in de Eredivisie kunnen voetballen.

"Maar aan de andere kant: we verkopen een speler die nog geen minuut in ons eerste elftal heeft gevoetbald voor meer dan twee miljoen euro. We zijn een club die moet verkopen om de kachel te laten branden. In financieel opzicht hebben we het hartstikke goed gedaan", besluit Hamstra realistisch.

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    Struisvogel - 12 augustus 2017 om 17:11

    Niets aan toe te voegen, ik kan de club hierin ook weinig kwalijk nemen. Als junior heeft Johnsen weinig laten zien, in ieder geval rechtvaardigde dat niet een dikke vette aanbieding voor vele jaren op zijn 18e verjaardag (er zijn er toch best wat mensen die dit de club kwalijk nemen).Nu ben je dan de sjaak als die jongen zelf zijn zinnen zet op Ajax en niet de geleidelijke weg wil kiezen. Hij schiet zichzelf ermee in de voet denk ik, had prima dit jaar zijn kunsten in de Eredivisie kunnen tonen en bij ons door kunnen groeien.
    Ben uiteindelijk wel blij dat we er nog een forse som aan over hebben gehouden, voor een jaartje jeugdcontract is meer dan 2 miljoen gewoon dik geld.

    Als Johnsen over een jaar of 6 ergens in de Noorse middenmoot speelt zal hij misschien nog wel eens aan dit moment terugdenken.

Nieuwe media

-->