Nieuwe kans in Europa voor Rojas: ''Ben vastberaden om hier te slagen''

12 augustus 2017 om 13:24 | Bron: Friesch Dagblad Nieuwe kans in Europa voor Rojas: ''Ben vastberaden om hier te slagen''

Een basisplaats zit er waarschijnlijk nog niet in maar de kans is redelijk groot dat Marco Rojas zondag zijn debuut als invaller kan maken bij SC Heerenveen. De 25-jarige Nieuw-Zeelander zou daarmee de eerste 'Kiwi' (bijnaam van Nieuw-Zeelanders) zijn in het pompeblêdenshirt.

Hoewel Rojas dus nieuw is in Nederland, kent hij Europa inmiddels wel goed dankzij een eerder dienstverband bij VfB Stuttgart, dat hem uitleende aan Greuter Fürth en het Zwitserse FC Thun. "Het is niet geworden wat ik ervan verwacht had. In mijn eerste seizoen had ik liefst vijf verschillende trainers, onder wie Huub Stevens, en dat helpt natuurlijk niet mee. Maar ik wil anderen niet de schuld geven dat het niet is gelukt", zegt Rojas zelfkritisch in het Friesch Dagblad.

Nog maar een jaar geleden besloten Rojas en Stuttgart dat het beter was om zijn contract te verscheuren. "Ik tekende een contract voor twee jaar in Melbourne, maar wel met het idee om ooit weer terug te keren naar Europa. Want ik wil op het hoogste niveau spelen en dat is niet in Australië", vervolgt Rojas, die afgelopen seizoen indruk maakte met dertien goals in 23 competitieduels in de Australische A-League.

"Het was best een emotioneel afscheid van Melbourne, maar ik wil op een hoger niveau presteren. In Nederland ben ik weer ver van huis, maar het is Europa en ik heb dit allemaal al eens meegemaakt. Ik ben volwassener geworden en kan beter met teleurstellingen omgaan. Ik ben klaar voor deze stap en vastberaden om hier te slagen. Natuurlijk droom ik net als iedere voetballer over een grote club, maar ik wil me eerst bij Heerenveen bewijzen", besluit Rojas nuchter.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->