Vertrek Johnsen zorgt voor 'mixed feelings': ''Het is hoger dan twee miljoen''

11 augustus 2017 om 20:17 | Bron: Omrop Fryslân Vertrek Johnsen zorgt voor 'mixed feelings': ''Het is hoger dan twee miljoen''

Als een donderslag bij heldere hemel heeft SC Heerenveen vrijdag afscheid moeten nemen van Dennis Johnsen, die verrassend genoeg de overstap maakt naar Ajax. Technisch manager Gerry Hamstra is aan de ene kant trots, maar had de 19-jarige vleugelspeler het liefste voor de Friezen weten te behouden."

"Het speelt al een aantal weken dus in die zin was het niet opmerkelijk, maar het zorgt wel voor mixed feelings", vertelt Hamstra voor de camera's van Omrop Fryslân. "We waren allemaal heel nieuwsgierig hoe hij als jeugdspeler het zou gaan doen. Het blijkt maar weer dat we een goede opleiding hebben, dat zie je niet alleen door de transfer van Jerry (St. Juste naar Feyenoord, red.) maar ook die van Dennis nu."

"Aan de ene kant hoop je dat hij het eerste elftal haalt, maar aan de andere kant komt Ajax op het laatste moment voorbij", aldus Hamstra, die Johnsen ondanks een meerjarig contractvoorstel niet kon verleiden om zijn tot 2018 lopende verbintenis te verlengen. "We moeten dan een afweging maken en als er dan zo'n bedrag komt waarvan je zegt 'Dat mag je niet laten lopen...'"

Volgens Omrop Fryslân-verslaggever Roelof de Vries ligt het transferbedrag rond de twee miljoen euro maar dat klopt volgens Hamstra niet helemaal. "Ik was wel heel verrast door jouw tweet, hoewel ik niet eens op social media zit", lacht Hamstra. "Maar die twee miljoen klopt niet. Wij doen nooit inhoudelijke uitspraken over contracten of bedragen maar die twee miljoen klopt niet. Het is hoger."

Hamstra geeft daarnaast aan dat er geen vervanger komt voor Johnsen. "Voorin hebben we al ingekocht en met Nemanja Mihajlovic en Marco Rojas hebben we al geanticipeerd op wat er met Sam Larsson gaat gebeuren. Sam is er nog steeds, Arber is er nog steeds en Martin Ødegaard kan ook op de flanken spelen. Op dit moment zijn we daar prima bezet. Ook als Sam weg gaat hoeven we voorin niets nieuws te halen."

Wel laat Hamstra opvallend genoeg weten dat hij nog wel een middenvelder zoekt, mogelijk als back-up voor routinier Stijn Schaars. "Het middenveld is redelijk voor mekaar al hebben we daar nog wel een wens", aldus Hamstra, die verder alle transfermogelijkheden nog openhoudt. "Vraag me op 31 augustus om 12 uur 's nachts maar weer", lacht Hamstra.

Overzicht

Reacties (7)

 • Avatar
  OneLoveSCH - 11 augustus 2017 om 20:19

  Top dat ze toch nog wel op zoek zijn naar een middenvelder. Ook een centrale verdediger is nog gewenst.

 • Avatar
  Ninadj14 - 11 augustus 2017 om 20:24
  OneLoveSCH zegt:

  Top dat ze toch nog wel op zoek zijn naar een middenvelder. Ook een centrale verdediger is nog gewenst.

  Inderdaad. Want de beloften hebben nu ook wel wat nodig centraal achterin. Iemand die door kan groeien naar het eerste

 • Avatar
  Stampotboerenkool - 11 augustus 2017 om 22:40

  Fors doorverkoopbedrag zou wel machtig zijn

 • Avatar
  renoenvy - 11 augustus 2017 om 23:05

  Jammer maar wel weer lekker voor de kassa. Goed werk hamstra!

 • Avatar
  sibbele - 12 augustus 2017 om 09:23
  renoenvy zegt:

  Jammer maar wel weer lekker voor de kassa. Goed werk hamstra!

  Tsjongejonge !, hoe kun je dit nu uit je (b ) krijgen !?, onbegrijpelijk!

 • Avatar
  buly - 12 augustus 2017 om 09:29

  Pierie zal de volgende wel zijn. Jammer.

 • Avatar
  Struisvogel - 12 augustus 2017 om 11:13
  sibbele zegt:

  Tsjongejonge !, hoe kun je dit nu uit je (b ) krijgen !?, onbegrijpelijk!

  De teleurstelling van zijn vertrek begrijp ik maar Johnsen was bij de junioren geen hele opvallende speler en als ik het niet mis heb geblesseerd geweest. Hij heeft zich pas recentelijk echt laten zien. Ik begrijp dan ook wel de club niet een langjarige verbintenis aan gaat met ieder talent. Johnsen heeft verder al ruimere aangegeven niet te willen verlengen, dan moet je gewoon verkopen voor dit soort bedragen.

  Ik heb het al eerder gezegd maar als sommige mensen hier de club zouden runnen zouden we direct een faillissement kunnen aanvragen. Iedereen moet direct voor een dik salaris voor 5 jaar vastgelegd worden...

  Overigens mogen jeugdspelers voor hun 18e geen langjarige verbintenis aan gaan dus het blijft altijd enorm lastig de parels die gevolgd worden door de topclubs te behouden. Helemaal als ze weten dat ze bij een Ajax in het tweede hetzelfde verdienen als bij ons in de basis.
  Ze moeten zelf ook het verstand hebben om te snappen dat je stap voor stap je carrière op moet bouwen.

  Kun je Hamstra wel van alles kwalijk gaan nemen maar dat is wel wat makkelijk, en een beetje achteraf de kont in de koe kijken wat mij betreft.

Nieuwe media

-->