''Of ik het erg vind dat ik niet meer zelf de touwtjes in handen heb?''

11 augustus 2017 om 19:56 | Bron: Friesch Dagblad ''Of ik het erg vind dat ik niet meer zelf de touwtjes in handen heb?''

Michel Vonk kondigde in het voorjaar van 2017 zijn afscheid bij Telstar aan en inmiddels heeft hij zijn eerste weken achter de rug als assistent-trainer van SC Heerenveen. De oefenmeester heeft het uitstekend naar zijn zin in friesland. 

"Ik wil altijd op het hoogst mogelijke niveau mijn werk doen", legt hij uit in gesprek met het Friesch Dagblad. "Dat had ik als voetballer en nu ook als trainer. Of ik het erg vind dat ik niet meer zelf de touwtjes in handen heb? Nee, helemaal niet. Ik ben blij met deze kans", benadrukt Vonk. 

"Ik ben niet de eindverantwoordelijke, maar weet zeker dat ik dit seizoen mijn inbreng ga hebben", vervolgt hij zelfverzekerd. "Je werkt altijd samen in een staf. Jurgen neemt de beslissingen, maar laat Johnny Jansen, Raymond Vissers en mij meedenken. Plannen maken we samen", aldus Vonk. 

"Ze proberen hier verzorgd, aanvallend voetbal te spelen", weet hij. "Dat past bij mij. Ik wil mijn steentje bijdragen in het bereiken van onze gezamenlijke doelen: Europees voetbal halen en spelers beter maken. En weet je, ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken", besluit Vonk optimistisch. 

Overzicht

Reacties (5)

 • Avatar
  Crash - 11 augustus 2017 om 20:31

  Ooit al eens een trainer horen roepen dat verzorgd, aanvallend voetbal niet bij hem past?

 • Avatar
  Massi - 11 augustus 2017 om 20:44
  Crash zegt:

  Ooit al eens een trainer horen roepen dat verzorgd, aanvallend voetbal niet bij hem past?

  José Mourinho?

 • Avatar
  wessel98 - 11 augustus 2017 om 20:46
  Massi zegt:

  José Mourinho?

  +1

 • Avatar
  Massi - 11 augustus 2017 om 21:06

  Maar ik snap je punt hoor, @Crash. Het is sowieso een vrij nietszeggend interview dit.

 • Avatar
  Struisvogel - 12 augustus 2017 om 11:17

  Zie Vonk Streppel wel opvolgen, volgens mij een kundige trainer.

Nieuwe media

-->