Schaars zoekt naar balans: ''We moeten ook op de nul kunnen spelen''

12 augustus 2017 om 10:26 | Bron: SC Heerenveen TV Schaars zoekt naar balans: ''We moeten ook op de nul kunnen spelen''

Vorig seizoen kwam Stijn Schaars slechts anderhalve week voor de aanvang van de competitie bij SC Heerenveen. Dit seizoen was hij er vanaf het begin bij en kon hij deze keer juist de nieuwe spelers helpen in hun eerste weken in Friesland. "We hebben veel kunnen doen en veel spelers kunnen inpassen", vertelt Schaars bij SC Heerenveen TV.

"Eigenlijk zijn we dat nog steeds aan het doen, want Nemanja (Mihajlovic) en Marco (Rojas), Denzel (Dumfries) en Lucas (Woudenberg) zijn er net bij. Dat zijn fijne ontwikkelingen voor Heerenveen en voor ons. We hebben twee tripjes gehad naar het buitenland, naar Wenen en Genoa. Dus die jongens waren drie, vier dagen in onze omgeving, dus dan leer je elkaar snel kennen", aldus Schaars, die tevreden is over de voorbereiding.

"Achterin hebben we een aantal spelers kwijtgeraakt, maar ik denk dat het nu wel goed opgevuld is. We hebben twee Eredivisiewaardige backs, een centrale verdediger van Basel erbij en een goede, atletische keeper. Voorin hebben we vleugelspelers erbij gekregen met het oog op het vertrek van Larsson. Daar hebben ze al op ingesprongen, dus dat is heel positief", stelt Schaars, die het moeilijk vind om in te schatten hoe ver 'zijn' ploeg is.

"Vorig jaar hebben we zo'n raar seizoen gehad waarin het ene moment alles klopte en waarin het daarna helemaal niet meer klopte. Het belangrijkste voor Heerenveen is - en dat heb je ook in de tweede seizoenshelft gezien - dat het belangrijk is om een kapstok te hebben waar je altijd op kunt terugvallen. Dat we niet meer die ondergrens aanraken maar degelijker zijn zodat we altijd een zes halen."

"Als die creatieve jongens in vorm zijn wordt het een zeven of een acht. Maar als het tegen zit moeten we ook op de nul kunnen spelen. Dat is een belangrijk iets waar we echt mee aan de gang gaan. Of dat gaat lukken is een tweede, maar dat is een facet dat we er graag in willen krijgen", besluit Schaars ambitieus.

Overzicht

Reacties (3)

 • Avatar
  Stampotboerenkool - 12 augustus 2017 om 11:35

  Off: voor de mensen zonder fox of mensen die niet naar de wedstrijd gaan foreverheerenveen gaat de wedstrijd livestreamen op instagram

 • Avatar
  Geri - 12 augustus 2017 om 11:55

  Ik heb zelf ook een beetje het idee dat ze ergens op aan het wachten zijn ofzo. (Op het juiste bedrag natuurlijk) maar meer dat de club al bekend is etc.

 • Avatar
  spitsvogel - 12 augustus 2017 om 13:47

  Mer de nieuwe spelers is het nog even afwachten wat die gaan doen, maar ik ben nog steeds bang dat we scorend vermogen te kort komen.

Nieuwe media

-->