Schaars: ''Wij willen de fans van Heerenveen laten zien wat we kunnen''

11 augustus 2017 om 13:02 | Bron: SC Heerenveen TV Schaars: ''Wij willen de fans van Heerenveen laten zien wat we kunnen''

Stijn Schaars begint komende zondag officieel aan zijn tweede seizoen in dienst van SC Heerenveen. De 33-jarige routinier is blij dat het weer om het 'echie' gaat, want heel veel zin in een zeven weken lange voorbereiding had hij niet echt. "Ik keek er wel een beetje tegenop", vertelt hij eerlijk in gesprek met SC Heerenveen TV.

"Al met al is het nog redelijk snel gegaan en nu die competitie weer gaat beginnen heb ik er wel enorm veel zin in", lacht Schaars. "Ik wil met Heerenveen sowieso weer herkenbaar voetbal gaan spelen en het liefst zoveel mogelijk winnen. Maar ook dat er weer een goede structuur ontstaan binnen de ploeg, zodat je wedstrijden kunt winnen op een goede manier. Daar ben ik veel mee bezig."

Tegen het Italiaanse Genoa (4-0 verlies) liep het afgelopen zondag in de generale repetitie echter nog niet helemaal volgens plan. "We hebben een goede les gehad. Nu zegt een score niet altijd iets, maar je zag wel dat zij een stap verder waren dan wij en daarnaast was het ook een verschil in individuele kwaliteit. Het is goed om tegen dat soort jongens te spelen, want daar leer je zelf heel veel van."

"Tijdens de wedstrijd merkten we ook dat we veel moeite hadden met de hoge luchtvochtigheid. Sommige jongens zaten in de rust al helemaal in het rood. We hebben tegenwoordig zo'n systeem dat dat kan meten", vertelt Schaars, die dat overigens ook in het veld merkte. "Dan ga je ook foute keuzes maken naar mate de wedstrijd vordert. Dan moet je juist als team gaan opereren en dat blijkt dan toch moeilijker."

Uiteindelijk gaat het na zo'n oefenduel vooral om hoe het team reageert en daar zit het volgens Schaars wel goed. "Ik denk dat er een goede groep is die graag vooruit wil en stappen wil maken. Wat de fans kunnen verwachten tegen Groningen? Ik verwacht een open wedstrijd, ik denk dat beide partijen wel iets willen laten zien. Zij willen een frisse start maken en wij willen naar onszelf en de fans van Heerenveen laten zien wat we kunnen."

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    Mackan68 - 11 augustus 2017 om 15:42

    Hij keek op tegen de voorbereiding. Is dat de reden dat hij zich ook niet echt van zijn beste kant heeft laten zien gedurende de voorbereiding? Dan ben je prof en wil je, even chargerend, kennelijk het liefst zo snel mogelijk zonder voorbereiding aan het seizoen beginnen. Goed voorbeeld voor de jeugd ben je dan. Klein minpuntje voor Stijn, sorry!

Nieuwe media

-->