''Het was handiger geweest als ik hier drie weken geleden al was''

11 augustus 2017 om 08:59 | Bron: SC Heerenveen TV ''Het was handiger geweest als ik hier drie weken geleden al was''

Na slechts één oefenduel tegen het Italiaanse Genoa staat Lucas Woudenberg komende zondag al direct voor zijn officiële debuut bij SC Heerenveen. De van Feyenoord overgekomen linksback is wedstrijdfit maar heeft naar eigen zeggen nog wel wat meer tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe teamgenoten.

"Het gaat goed, ik heb een paar goede eerste dagen gehad. Ik ben goed opgevangen door de jongens en we hebben lekker getraind", vertelt de 23-jarige verdediger bij SC Heerenveen TV. "Het tripje naar Genoa was goed, al was het resultaat wat minder. De manier waarop was meer onze eigen schuld, maar we zijn wel weer wijzer geworden. Vandaag hebben we ook weer hard gewerkt, dus we zijn op de goede weg."

Voor Woudenberg was het duel tegen Genoa ondanks de 4-0 nederlaag een goede test. "Ik heb negentig minuten gespeeld op links. Het was fijn om weer minuten te maken en de conditie verder uit te breiden. Ook het samenspel met de jongens gaat per dag beter", aldus Woudenberg, die weet dat de situatie bij Groningen niet veel anders zal zijn. "Er zijn altijd spelers die komen en spelers die gaan."

"Ik ben hier nu een week en het was misschien wat handiger geweest als ik hier drie weken geleden al was. Maar goed, we weten allemaal hoe het spelletje werkt. We hebben nog een paar dagen om alles te finetunen", aldus Woudenberg, die uitkijkt naar zijn eerste duel in dienst van de Friezen. "Derby's zijn altijd mooie wedstrijden, dat vraagt altijd wat extra strijd en daar houd ik wel van."

Voor Woudenberg zit er een speciaal tintje aan het duel met de Groningers. "Met Faber heb ik nog een jaar samengewerkt bij NEC, dus ik weet dat hij zijn team zo scherp mogelijk wil krijgen. Hij wil natuurlijk het publiek er achter krijgen. Ik denk dat wij voetballend gezien het betere spel hebben en we moeten zorgen dat we in de strijd mee gaan", besluit Woudenberg.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->