''Hij zou bij Heracles, Heerenveen of Sparta beslist een rol kunnen spelen''

10 augustus 2017 om 21:33 | Bron: Het Parool ''Hij zou bij Heracles, Heerenveen of Sparta beslist een rol kunnen spelen''

Ajax nam deze zomer afscheid van Markus Bay. De twintigjarige Deense middenvelder tekende na een stage een eenjarig contract bij Viborg. Henk Spaan vindt het jammer dat Bay de Nederlandse velden heeft verlaten.

"Wie ik zal missen, is Markus Bay", geeft Spaan aan in gesprek met Het Parool. "De grote, sterke Deense jeugdinternational had lang blessureproblemen en leek eindelijk klaar voor de doorbraak. Hij kon dribbelen, schieten en had het overzicht om medespelers in een flits voor de keeper te zetten.

"Omdat hij vond had dat Ajax hem niet serieus nam, ging hij terug naar Denemarken. Jammer is dat", vervolgt hij. "Wat mij verbaast is de gebrekkige scouting van andere eredivisieclubs. Bay heeft talent zat en zou bij clubs als Heracles, Heerenveen of Sparta beslist een rol kunnen spelen. Ik denk niet dat de loopbaan van Markus Bay voorbij is."

Overzicht

Reacties (5)

 • Avatar
  Qwertt - 10 augustus 2017 om 21:55

  Hij is zo goed, hij moest zelfs een stage doen bij een club uit de tweede divisie in Denemarken. Echt een topper zijn wij weer misgelopen zeg. Volgens mij heeft die man oog voor talent dat overal mislukt.

 • Avatar
  Afonso Hunter - 10 augustus 2017 om 22:04

  Wel jammer dat we volgens hem in een rijtje met Heracles en Sparta thuishoren

 • Avatar
  ForzaSCH - 10 augustus 2017 om 22:14

  Vergelijkt hij ons nu met Sparta en Heracles? Ik mag toch hopen dat we wel wat hoger ingeschat worden dan die clubs, met alle respect.

 • Avatar
  GestrektBeen - 10 augustus 2017 om 22:43

  Interviews met clowns, zoals Spaan, zijn irrelevant.

 • Avatar
  breuertje - 10 augustus 2017 om 23:44

  Mafklapper eerste klas die Henk Spaan.

Nieuwe media

-->