''Er was belangstelling van zó veel clubs, dat mijn vader me niet alles vertelde''

11 augustus 2017 om 10:33 | Bron: Voetbal International ''Er was belangstelling van zó veel clubs, dat mijn vader me niet alles vertelde''

Martin Ødegaard was op vijftienjarige leeftijd de jongste debutant ooit op het hoogste niveau van Noorwegen. Even later was hij ook de jongste doelpuntenmaker en daarna de jongste debutant in de geschiedenis van het Noorse nationale elftal. Het leverde een storm aan media-aandacht op.

"Het was immens. Een beetje te veel, eerlijk gezegd", blikt Ødegaard terug in gesprek met Voetbal International. "Het was lang geleden dat een Noors talent was doorgebroken, dus dat speelde mee in alle belangstelling na mijn debuut. Aan de andere kant was het leerzaam. Al op jonge leeftijd leerde ik hoe je moet omgaan met een overdosis aandacht. Het scheelt misschien dat ik een nuchtere en relaxte jongen ben. Wat er ook gebeurt, voor mij begint en eindigt alles met voetbal."

Zijn talent viel ook veel Europese topclubs op. Zo trainde Ødegaard mee bij Liverpool, Bayern München en Real Madrid. "Er was belangstelling van zó veel clubs, dat mijn vader me niet eens alles heeft verteld", zegt het Noorse talent. "Dat zou me te veel afleiden van waar de focus moet liggen: het voetbal zelf. Uiteindelijk hebben we een selectie gemaakt van clubs waar we op bezoek konden komen. Ik wilde een heel bewuste keuze maken en daarom zijn we gaan rondkijken. Het ging om clubs van zeer grote naam, maar ik wilde er ook een gevoel bij vormen. "

Het werd uiteindelijk Real Madrid voor Ødegaard. "Nadat ik bij Real Madrid was geweest, had ik geen twijfels meer. Alles klopte. Het is niet alleen een geweldige topclub, ook de sfeer sprak me aan en het plan dat me werd voorgespiegeld. Ik ging wekelijks vijf keer met de beste voetballers ter wereld trainen en één keer per week onder Zinedine Zidane bij de beloften, waar ik ook mijn eerste wedstrijden ging spelen", besluit hij.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->