''Alles draait om voetbal, dat merk je ook in de stadions waar je speelt''

14 juli 2017 om 19:12 | Bron: FOX Sports ''Alles draait om voetbal, dat merk je ook in de stadions waar je speelt''

Joey van den Berg bereidt zich momenteel met Reading FC in Nederland voor op een nieuw seizoen in de Championship. The Royals waren afgelopen seizoen dichtbij promotie naar de Premier League maar verloren uiteindelijk op penalty's van Huddersfield Town. Al met al kan de oud-Heerenvener terugkijken op een geslaagd eerste seizoen buiten Nederland.

Niet alleen sportief gezien heeft Van den Berg niet te klagen, ook de voetbalcultuur in Engeland kan hem bekoren. "Ik vind vooral de beleving om het voetbal heen mooi", vertelt hij voor de camera's van FOX Sports. "Alles draait om voetbal, het is echt een cultuur, dat merk je ook aan de stadions waarin je speelt. In Nederland is eigenlijk alleen Go Ahead Eagles nog écht in een binnenwijk. Dat heb je in Engeland superveel. Dat vind ik mooi om mee te maken."

Inmiddels is Reading, waar onder meer ook Roy Beerens, Jaap Stam en Said Bakkati onder contract staan, een aardige Nederlandse enclave. "Er moeten niet heel veel meer bij komen, dan kan het alleen maar fout gaan," lacht Van den Berg, die blij is dat het momenteel wat regenachtig is in zijn thuisland. "Ik ben er wel blij om. Als de zon schijnt, dan kom ik bijna niet vooruit hoor, haha. Nee, het is prima zo. Het is ook altijd wel even lekker om terug in Nederland te zijn."

Overzicht

Reacties (4)

 • Avatar
  superfrysk - 14 juli 2017 om 20:01

  Joey Van Den Berg, Van Den Berg, Joey Van Den Berg ....

 • Avatar
  Struisvogel - 14 juli 2017 om 20:56

  Was een aardige tegenstander geweest voor een oefenpotje.

 • Avatar
  superfrysk - 14 juli 2017 om 21:11
  Struisvogel zegt:

  Was een aardige tegenstander geweest voor een oefenpotje.

  Idd

 • Avatar
  FrisianPride - 15 juli 2017 om 11:00

  Offtopic: Een door Stingl gevolgd persoon reageerde dit een paar uur geleden: Heerenveen director is hesitating about educationfee... Kan ik hieruit opmaken dat de onderhandelingen nog niet afgelopen zijn?

Nieuwe media

-->