ASV Dronten trekt stekker uit samenwerking met SC Heerenveen

14 juli 2017 om 14:14 | Bron: Drontenaar ASV Dronten trekt stekker uit samenwerking met SC Heerenveen

Asv Dronten heeft een punt gezet achter het samenwerkingsverband met SC Heerenveen, zo weet de Drontenaar te melden. Vijf jaar geleden werd er nog een gezamenlijk contract getekend om de jeugdopleiding te verbeteren. De amateurclub gaat nu samenwerken met PEC Zwolle.

"Wij streven ernaar om jonge kinderen een gedegen voetbalopleiding te bieden en kan door deze samenwerking onder andere gebruikmaken van de kennis die PEC Zwolle heeft op het gebied van opleiden en trainen van spelers”, laat ASV Dronten weten in een persbericht.

Voorzitter André Aasman licht het besluit verder toe. "Asv Dronten heeft de ambitie om jeugd op te leiden voor het eerste elftal", verklaart de preses. "Met deze samenwerking kunnen we deze interne opleiding nog beter waarborgen", besluit Aasman optimistisch. 

Overzicht

Reacties (5)

 • Avatar
  Struisvogel - 14 juli 2017 om 14:55

  Jammer, in de polder wordt nog wel eens wat talent opgeleid. Ze zullen hun redenen voor de overstap wel hebben.

 • Avatar
  Directrood - 14 juli 2017 om 15:12

  Gelijk hebben ze...gebeurte toch nix, PEC leeft meer daar.

 • Avatar
  beppy - 14 juli 2017 om 15:28
  Struisvogel zegt:

  Jammer, in de polder wordt nog wel eens wat talent opgeleid. Ze zullen hun redenen voor de overstap wel hebben.

  In Noordoostpolder leeft SCH veel meer. Gaan veel supporters vanuit de NOP naar ALS. In Flevopolder waar Dronten onder valt leeft De traditionele top 3 meer. Heb nu ook niet het idee dat PEC daar enorm veel leeft.

 • Avatar
  beppy - 14 juli 2017 om 17:09

  Flevoboys uit Emmeloord levert ook talenten aan SCH

 • Avatar
  Massi - 14 juli 2017 om 17:34

  Hakim Ziyech begon zijn carrière ook bij ASV Dronten, maar dat was al ruim voordat ze de samenwerking aangingen. Zo lang ze maar overal scouten komen ze zulke talenten vanzelf tegen. Het is dan aan hen of ze voor PEC of SCH kiezen.

Nieuwe media

-->