''Bij SC Heerenveen had hij een moeizaam half jaar, maar de club ook''

13 juli 2017 om 15:48 | Bron: RTV Rijnmond ''Bij SC Heerenveen had hij een moeizaam half jaar, maar de club ook''

Wout Faes is komend seizoen in het shirt van Excelsior te bewonderen. De Belgische verdediger werd vorig seizoen door Anderlecht verhuurd aan SC Heerenveen en mag komend jaar zijn kunsten op Woudestein vertonen.

"De club gaf mij een goed gevoel bij de gesprekken", zegt Faes in gesprek met RTV Rijnmond. "Excelsior staat er om bekend jonge jongens door te laten ontwikkelen, dat heeft de doorslag gegeven." Faes kwam vorig seizoen niet met SC Heerenveen in actie op Woudestein. "Er hangt hier een relaxte sfeer, het is een gezellige club, een gezellig stadion. Als het vol zit zeker leuk. En ze spelen een spel wat mij ligt."

Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag is blij met de huurling van Anderlecht. "Wout is een jongen met veel potentie. Wij denken dat hij in deze omgeving stappen kan maken. Hij heeft kwaliteiten, maar is er nog lang niet", aldus Van der Gaag. "Bij SC Heerenveen heeft hij een moeizaam half jaar gehad, maar de club zelf ook. Hij is gebaat bij een rustige stabiele omgeving, die kunnen wij hem bieden."

Overzicht

Reacties (2)

 • Avatar
  Naadloos - 13 juli 2017 om 18:03

  Fout Waes wordt niet voor niets weer verhuurd. Ik ben zeer benieuwd.

 • Avatar
  Struisvogel - 14 juli 2017 om 13:33
  Naadloos zegt:

  Fout Waes wordt niet voor niets weer verhuurd. Ik ben zeer benieuwd.

  Tja, dat verhuren zegt niet zoveel toch? Denk dat er maar weinig spelers van Heerenveen bij Anderlecht in de basis zouden staan...

Nieuwe media

-->