Blijvende hersenschade Nouri: ''Iedereen bij SC Heerenveen leeft mee''

13 juli 2017 om 13:01 | Bron: Ajax Blijvende hersenschade Nouri: ''Iedereen bij SC Heerenveen leeft mee''

Ajax heeft 'heel slecht nieuws' ontvangen over de toestand van Abdelhak Nouri, zo laat de club uit Amsterdam donderdag weten via de officiële kanalen.

"Bij de Ajacied is ernstige en blijvende hersenschade geconstateerd", legt men uit. "Op de intensive care van het ziekenhuis in Innsbruck zijn de afgelopen dagen de hersenfuncties van Nouri verder onderzocht. De diagnose die nadien werd gesteld, is dat een groot deel van zijn hersenen niet meer functioneert en dat de kans op herstel van deze cruciale hersenfuncties nihil is", schrijft Ajax in een verklaring.

Directeur Edwin van der Sar is zwaar aangeslagen. "Dit het slechtst denkbare bericht", reageert hij. "Het is verschrikkelijk. Wij voelen enorm mee met zijn ouders, zijn broers en zussen en zijn overige naasten. Voor hen is dit leed niet te beschrijven. De klap is hier bij Ajax ook keihard aangekomen, al wisten we dat we ook rekening moesten houden met dit scenario", aldus Van der Sar. "Abdelhak is zo'n groot talent, maar helaas zullen we nooit weten hoe ver zijn ster gereikt zou hebben als dit niet was gebeurd."

SC Heerenveen heeft via Twitter haar steun betuigd aan Ajax en de familie van Abdelhak Nouri. "Ontzettend veel sterke gewenst. Iedereen bij SC Heerenveen leeft met jullie mee", laat de Friese club weten.

Overzicht

Reacties (9)

 • Avatar
  Regtop - 13 juli 2017 om 13:06

  Wat vreselijk triest! De hele toekomst lag nog open en dan gebeurt je dit....

 • Avatar
  breuertje - 13 juli 2017 om 14:05

  Verschrikkelijk nieuws! 20 jaren jong, moet je na gaan.. verschrikkelijk.

 • Avatar
  Leeuwfean - 13 juli 2017 om 14:08

  Geen woorden voor....

 • Avatar
  FrisianX- - 13 juli 2017 om 14:37

  Zo zonde..

 • Avatar
  Massi - 13 juli 2017 om 14:49

  Wat een verschrikkelijk nieuws... Dan sta je aan het begin van je leven en dan gebeurt er zoiets - waar je gewoon nul komma nul invloed op hebt. Heel triest. ;(

 • Avatar
  Mackan68 - 13 juli 2017 om 15:10
  Massi zegt:

  Wat een verschrikkelijk nieuws... Dan sta je aan het begin van je leven en dan gebeurt er zoiets - waar je gewoon nul komma nul invloed op hebt. Heel triest. ;(

  Diep triest voor dit jonge supertalent inderdaad. Overigens is het niet zo dat je er helemaal geen invloed op hebt. Als het, zoals het nu lijkt niet een hart- maar een herseninfarct of beroerte is geweest dan geeft het lichaam vaak een tijd daarvoor al bepaalde signalen af. Maar als je daar door onwetendheid niet bij stilstaat en het aan je voorbij laat gaan zonder de medische molen in te gaan dan is de schade inderdaad enorm. Ik moet weer terug denken aan het drama van Rob de Wit.

 • Avatar
  Meertje - 13 juli 2017 om 15:20

  ... verschrikkelijk nieuws...

 • Avatar
  Struisvogel - 13 juli 2017 om 15:41

  Heel triest, zo jong en dan de rest van je leven met een enorme handicap door moeten.

 • Avatar
  HenkVeerman - 13 juli 2017 om 18:33

  Zo jammer. Zo\'n groot talent en nog belangrijker, een geweldig mens. Appie kom op!

Nieuwe media

-->