Ook De Jonge weg bij VfL Bochum na ontslag Verbeek

13 juli 2017 om 09:00 | Bron: Leeuwarder Courant Ook De Jonge weg bij VfL Bochum na ontslag Verbeek

In het kielzog van Gertjan Verbeek is ook zijn assistent Jan de Jonge inmiddels vertrokken bij VfL Bochum. Volgens de Leeuwarder Courant heeft de oud-Heerenvener een dag na het ontslag van Verbeek ook een akkoord bereikt met de Duitse club over het beëindigen van zijn contract.

De 54-jarige Drent was sinds afgelopen zomer in dienst bij Bochum. "Wij wensen Jan de Jonge het allerbeste voor zijn toekomst", reageert technisch directeur Christian Hochstätter van Bochum. "Hij heeft zich altijd goed gedragen en heeft hier bij de club goed werk verricht."

De Jonge speelde tussen 1984 en 1989 bij SC Heerenveen, waar hij in ruim 150 wedstrijden het shirt van de Friezen droeg. Hij was daarna vanaf 2001 vier seizoenen assistent-trainer in het Abe Lenstra Stadion. In 2008 kwam De Jonge terug bij SC Heerenveen als hoofd opleidingen. Daarna was hij ook even interim-trainer na het ontslag van Trond Sollied.

Overzicht

Reacties (3)

 • Avatar
  OneLoveSCH - 13 juli 2017 om 09:13

  Ik zou Jan de Jonge ontzettend graag terugzien bij de club als Hoofd Jeugdopleiding. Heeft in zijn tijd als HJO ontzettend goed werk geleverd. Jongens als Ziyech, Sinkgraven, van Aken, Bilal en van Anholt stroomden toen door.

 • Avatar
  spitsvogel - 13 juli 2017 om 10:13

  Mag van mij ook wel terugkomen. Verdient zichzelf wel terug met de jeugd

 • Avatar
  beppy - 13 juli 2017 om 10:31

  Opvallend in tekst...

  \" hij heeft zich altijd goed gedragen...\"  Hint maar Verbeek?

Nieuwe media

-->