OFFICIEEL | Faes weer terug in Nederland: ''Kan veel van hem leren''

12 juli 2017 om 17:11 | Bron: SBV Excelsior OFFICIEEL | Faes weer terug in Nederland: ''Kan veel van hem leren''

Wout Faes speelt ook komend seizoen in de Eredivisie. De Belgische verdediger wordt door Anderlecht voor één seizoen verhuurd aan Excelsior. Faes speelde het afgelopen half jaar op huurbasis bij SC Heerenveen.

"Ik ben op gesprek geweest bij Ferry de Haan en Mitchell van der Gaag", vertelt Faes op de officiële website van Excelsior. "Ik heb dit gesprek als zeer positief ervaren en met name het vertrouwen dat zij in mij uitspraken is voor mij doorslaggevend geweest wat betreft de keuze voor Excelsior. Daarnaast heeft de trainer zelf jarenlang op hoog niveau gespeeld als centrale verdediger, ik heb het gevoel dat ik veel van hem kan leren."

"De eerste indruk die ik van de club had, was dat er een gezellige en relaxte sfeer hing", vervolgt de negentienjarige verdediger. "Het stadion is dan misschien niet al te groot, sfeervol is het wel. Dit heb ik onder andere ook ervaren toen ik met SC Heerenveen op bezoek moest bij Excelsior. Daarnaast staat Excelsior bekend als club waar jonge talentvolle spelers kunnen groeien, kijk bijvoorbeeld naar Jordy de Wijs. Die heeft een prima half seizoen gedraaid en mag nu voor zijn kans vechten bij PSV."

Faes hoopt zich bij Excelsior verder te ontwikkelen. "Wat betreft mijn persoonlijke doelstellingen, hoop ik zoveel mogelijk minuten te maken en ervaring op te doen. Ik verwacht in het veld met mijn leiderschapskwaliteiten een steentje bij te kunnen dragen aan het team. Daarnaast ben ik positioneel sterk, heb ik een aardige sprint in huis en zit mijn fysiek ook mee", besluit de Belg.

Overzicht

Reacties (2)

  • Avatar
    Ninadj14 - 12 juli 2017 om 18:26

    Een aardige sprint? Dat had hij bij ons wel eens mogen laten zien. Hij werd er aardig vaak uit gelopen. Hoop dat het hem bij Excelsior beter af gaat

  • Avatar
    Meertje - 12 juli 2017 om 19:05

    Had veel van hem verwacht, maar het was een grote teleurstelling

Nieuwe media

-->