Verbeek: ''Over drie maanden komen de eerste clubs alweer vrij''

12 juli 2017 om 19:31 | Bron: Telegraaf Verbeek: ''Over drie maanden komen de eerste clubs alweer vrij''

Gertjan Verbeek werd dinsdag op straat gezet door Vfl Bochum, maar de oefenmeester maakt zich geen zorgen over zijn toekomst. De voormalig SC Heerenveen-trainer wacht rustig op een nieuw avontuur. 

"Over drie maanden komen de eerste clubs alweer vrij", legt hij uit in de Telegraaf. "De omloopsnelheid van trainers is tegenwoordig zo hoog. In de 2.Bundesliga waren er maar twee trainers, die langer bij een club werkzaam waren dan ik. In de toekomst wil ik ooit beleidsmatig gaan werken bij een club, maar voorlopig wil ik nog als trainer actief blijven en elke dag op het veld staan. Duitsland is me goed bevallen maar het kan ook verder weg zijn. Ik sta open voor het avontuur", aldus Verbeek, die nu wel meer tijd heeft voor zijn gezin. 

"Ik ben vier maanden geleden vader geworden van een dochtertje met de naam Sinne. Dat betekent zonnetje in het Fries", verklaart hij. "De komende vier jaar, zolang zij niet naar school hoeft, zou mijn gezin mee kunnen naar het buitenland, dus het zou kunnen dat ik nu ook naar uitdagingen verder van huis ga kijken. Ik weet niet of ik zo goed zou passen bij een club in bijvoorbeeld het Midden-Oosten, maar ik sta er wel voor open om dat te onderzoeken", aldus Verbeek, die de komende tijd waarschijnlijk weer vaker op televisie te zien is. 

"Ik verwacht de komende tijd wat meer tv-werk voor FOX te doen en ik kan ook nog wel wat klussen aan mijn blokhut in de bossen bij Dalfsen", vervolgt hij tevreden. "Bovendien zal ik meer tijd doorbrengen met mijn vriendin en ons dochtertje. Mijn nieuwe gezinssituatie heeft ook een rol gespeeld bij dit besluit. Ik ben pas geleden met VfL Bochum op trainingskamp geweest. Dan zie je je vrouw en kind een hele week niet. Ik ben iemand die redelijk bevlogen is en ergens vol voor gaat. Als je het dan niet op jouw manier kunt doen bij een club, dan ga je jezelf wel de vraag stellen of het dit allemaal nog wel waard is", besluit Verbeek. 

Overzicht

Reacties (2)

  • Avatar
    Meertje - 12 juli 2017 om 23:21

    Als Streppel de eerste wedstrijden slechte resultaten haalt dan staat hij meteen onder druk

  • Avatar
    supergerjan - 13 juli 2017 om 10:23

    Is dit een hint voor Streppel? ;)

Nieuwe media

-->