Streppel onder vuur: ''Dat doe je toch niet een dag voor de wedstrijd?''

19 mei 2017 om 20:16 | Bron: Omrop Fryslân Streppel onder vuur: ''Dat doe je toch niet een dag voor de wedstrijd?''

Met slechts veertien punten uit de laatste zeventien competitiewedstrijden is het logisch dat de druk op trainer Jurgen Streppel inmiddels flink is toegenomen. De oefenmeester laat zelf keer op keer weten dat hij niet zal opgeven, maar de vraag is of de clubleiding daar ook nog altijd zo over denkt. Aan tafel bij Fryslân Hjoed op Omrop Fryslân werd de situatie vrijdagavond uitgebreid besproken.

"Het is belangrijk dat wanneer SC Heerenveen met hem (Streppel, red.) door wil, dan moeten ze daar ook honderd procent zeker over zijn", vertelt sportjournalist Gerard Bos. "Hoe vaak zie je wel niet dat clubs een tegenvallend seizoen hebben, toch maar met elkaar doorgaan en dan na vier wedstrijden in het seizoen de trainer eruit knikkeren? Dan is direct de hele voorbereiding naar de gallemiezen."

"Dan kun je beter als je twijfelt hem er nu uit gooien. Dan kun je je in elk geval goed voorbereiden op het nieuwe seizoen", stelt Bos, die niet begrijpt waarom Streppel zijn opstelling volledig omgooide voor het duel met Utrecht. "Ik begrijp dat je wat zekerheid wilt inbouwen, maar dan hadden ze daar drie weken geleden al mee moeten beginnen. Dat doe je toch niet een dag voor de wedstrijd?"

Presentator Arjen de Boer heeft ook zo zijn twijfels over de manier waarop de club is georganiseerd. "Hamstra komt uit de koker van Streppel. Het was van Hamstra weer de harde voorwaarde dat Hans Westerhof, die hij nog kende van Vitesse, commissaris van technische zaken zou worden. Er lopen dus allemaal lijntjes en ze hebben eigenlijk allemaal hun eigen baas aangesteld."

In de wandelgangen worden zelfs al mogelijke opvolgers van Jurgen Streppel genoemd, meent De Boer: "Ze zijn bij Heerenveen overigens zeer gecharmeerd van Mitchell van der Gaag (Excelsior, red.) en Alfons Groenendijk (ADO Den Haag, red.). Dat zijn dan weer namen die ik gehoord heb."

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    Massi - 19 mei 2017 om 21:14

    Als ze het al over potentiële trainers gaan hebben in het ALS....

Nieuwe media

-->