Bloemers (48) maakt invalbeurt in degradatieduel: ''Zegt iets over dit niveau''

19 mei 2017 om 15:05 | Bron: De Gelderlander Bloemers (48) maakt invalbeurt in degradatieduel: ''Zegt iets over dit niveau''

Henk Bloemers liet zich gisteravond verleiden tot een invalbeurt bij zijn ploeg Zelhem. De commercieel manager van SC Heerenveen speelde met zijn amateurploeg een degradatieduel tegen Rekken, die met 4-3 verloren werd.

De 48-jarige Bloemers traint samen met Carlo Valk het eerste team van Zelhem, die komend seizoen door het verlies van gisteravond in de vijfde klasse uit zal komen. Volgens Bloemers zat de ploeg nogal dun in de spelers en was zijn invalbeurt al ingecalculeerd. “Ik had dinsdag met de groep meegetraind, en Carlo vroeg of ik me niet om kon kleden voor een eventueel noodgeval. We speelden al met drie B-junioren.”

Door de afwezigheid van een aantal spelers leverde Zelhem kwaliteit in en de ploeg stond na 60 minuten al 3-0 achter. “In die fase hebben we het laten liggen”, erkende Bloemers in gesprek met De Gelderlander. “De zege van Rekken vond ik verdiend. Het is eigenlijk dramatisch dat ik in moest vallen. Dat ik duels won, zegt iets over dit niveau.”

Door de uitgedunde selectie moest de commercieel directeur na een blessure het veld in. De voormalig spits van onder andere Pax had binnen een minuut geel te pakken. “Alleen maar omdat ik zei dat die bal niet achter was.” Bloemers zweepte zijn ploeg op, wat uiteindelijk nog leidde tot een 4-3 achterstand, maar verder dan een aantal spannende slotminuten kwam Zelhem niet.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->