''Ik heb veel contact met Schaars, die ervaringen zeggen mij genoeg''

19 mei 2017 om 21:01 | Bron: Algemeen Dagblad ''Ik heb veel contact met Schaars, die ervaringen zeggen mij genoeg''

Spelersvakbond VVCS wil de KNVB er met een manifest toe bewegen om kunstgrasvelden in de toekomst te verbieden. "De discussie moet gaande blijven", aldus oud-Heerenvener Danny Hesp, voorzitter van de VVCS.

Volgens Hesp is een manifest hard nodig, aangezien er steeds meer kunstvelden bij komen. "Toen ik stopte als profvoetballer kwam Heracles net met het eerste kunstgrasveld. Inmiddels is het aantal enorm uitgebreid en komt er met VVV volgend seizoen alweer eentje bij in de eredivisie. En als NEC degradeert, komt er misschien wel nog één terug."

Het kunstgras was eerst met name in de Jupiler League populair, maar er komen nu ook steeds meer kunstvelden in de Eredivisie. "Dat kan niet de bedoeling zijn. Ik heb veel contact met Schaars, die ervaringen zeggen mij genoeg", aldus de voorzitter in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het is de onregelmatigheid die de meeste blessures en afkeur lijkt op te leveren. De ene week spelen op gewoon gras en de ander op kunstgras is funest en het vergt te veel aanpassing van de speelstijl."

Danny Hesp vindt het van belang dat de discussie gaande blijft, maar snapt wel dat het een complex probleem is. Daarnaast kost het clubs veel geld om een veld te vervangen. "Er zou een fonds opgericht kunnen worden om die clubs tegemoet te komen. Uiteindelijk zou er in de licentievoorwaarden moeten komen te staan dat clubs op een echt veld moeten kunnen spelen."

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->