'Prachtige ervaring' voor Pierie: ''Dan gaat er zoveel door je heen''

19 mei 2017 om 10:25 | Bron: SC Heerenveen TV 'Prachtige ervaring' voor Pierie: ''Dan gaat er zoveel door je heen''

SC Heerenveen ging woensdagavond met 1-3 onderuit tegen FC Utrecht. Een van de weinige lichtpuntjes was het debuut van de pas zestienjarige Kik Pierie. Hij is daarmee niet de jongste debuut. Abe Lenstra heeft nog altijd die eer.

"Het is fantastisch als je hoort dat je in mag vallen en je debuut mag maken", blikt de verdediger terug tegenover SC Heerenveen TV. "Dan gaat er zoveel door je heen, zoveel spanning en energie. Dat is natuurlijk een prachtige ervaring. Alleen het resultaat, laten we dat voorop stellen, dat was niet goed. Dan is het mooi dat je je debuut maakt, maar dan heb je toch gemengde gevoelens. Je wilt natuurlijk een wedstrijd winnen. Het is jammer dat het niet zo is gelopen."

"Ik vond ons de tweede helft goed voetballen, beter dan de eerste helft. Met veel meer energie en druk naar voren", aldus Pierie, die vertrouwen heeft in de return. "Als we de wedstrijd beginnen zoals we de tweede helft zijn begonnen, dan maken we daar een goede kans. Als we daar hoog druk zetten en vol vooruit gaan, dan maken wij een goede kans."

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->