Onbegrip over SC Heerenveen: ''Ze gooien iets voor één duel overboord''

19 mei 2017 om 08:19 | Bron: Algemeen Dagblad Onbegrip over SC Heerenveen: ''Ze gooien iets voor één duel overboord''

SC Heerenveen was woensdagavond niet opgewassen tegen FC Utecht. In het eigen Abe Lenstra Stadion ging de ploeg van trainer Jurgen Streppel, dat aantrad in een 5-3-2-formatie, met 1-3 onderuit.

Sébastien Haller, die de derde Utrechtse treffer maakte, was niet verrast. "De meeste ploegen die zich tegen ons aanpassen, verliezen", zegt de Franse topschutter in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ze gooien iets, waar ze een heel jaar aan gewend zijn, voor één wedstrijd overboord."

Sofyan Amrabat vindt het een compliment voor FC Utrecht. "Ons systeem wordt als moeilijk ervaren", weet de middenvelder. "Dat zag je eerder dit seizoen ook al. Je hoort vaak van tegenstanders dat het lastig voetballen is tegen ons, dus bedenken ze iets om ons te verslaan. Dan neem je een risico, omdat je dan wel iets doet wat erg afwijkt van je automatismen."

Aanvoerder Willem Janssen zou zelf veel moeite hebben met een eenmalige switch. "Iedereen die ons ziet trainen, weet hoeveel energie we stoppen in het erin slijpen van onze manier van voetballen. Bij ons zie je dat er veel aandacht is geweest voor het ontwikkelen van ons spelsysteem. Dat betaalt zich uit. Ook nu zag je dat het soms heerlijk van kant tot kant ging, al waren er ook momenten dat we te makkelijk voor de lange bal kozen", aldus de captain.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->