Schaars hekelt kunstgras: ''Bijna geen duels meer en de sliding sterft uit''

18 mei 2017 om 21:18 | Bron: Omrop Fryslân Schaars hekelt kunstgras: ''Bijna geen duels meer en de sliding sterft uit''

Het was eigenlijk geen verrassing meer dat Stijn Schaars geen fan is van kunstgras. Maar dat hij het zo vervelend vond dat hij de voetballersvakbond VVCS inschakelde om alle aanvoerders te verzamelen, dat was iets nieuws. Tegenover Omrop Fryslân deed Schaars vandaag nogmaals zijn verhaal.

"De bal stuit anders en als het veld nat is en je de bal achter de verdediging legt, dan is-ie weg en kun je hem niet meer halen. Je krijgt bijna geen duels meer, de sliding sterft uit", somt Schaars op. "Niemand heeft zin om te spelen als je naar een uitwedstrijd gaat zoals tegen Heracles. Het is gewoon kijken of je de punten kunt halen en wegwezen. Ik denk dat we daar vanaf moeten."

Schaars beseft dat een dergelijke beslissing gevolgen heeft voor de financiële huishouding van sommige profclubs. "Hoe ze dat exact moeten gaan doen is lastig. Maar ik denk dat daar wel een rol voor de KNVB is weggelegd. Ze hebben het er natuurlijk ook over om Nederland weer naar de top te brengen. Ik denk dat wanneer iedereen op dezelfde velden speelt, daar ook een onderdeel van is."

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    Jelmo - 18 mei 2017 om 22:25

    Laten we het eerst maar houden bij het voetbal van SCH, i.p.v. een discussie over kunst of echt gras. Voetballen verdomme!

Nieuwe media

-->