''Er wacht een loodzware klus, maar met ons team is het niet onmogelijk''

18 mei 2017 om 15:59 | Bron: Omrop Fryslân ''Er wacht een loodzware klus, maar met ons team is het niet onmogelijk''

Na zijn plotse debuut woensdag wacht Kik Pierie (16) mogelijk komende zaterdag al zijn eerste basisplaats in de returnwedstrijd tegen FC Utrecht. De jeugdinternational moest woensdag halverwege het duel met Utrecht de geblesseerde Jeremiah St. Juste vervangen. Het is nog onduidelijk of hij op tijd fit is voor het duel van zaterdag.

Pierie keek woensdagavond laat terug op een geslaagd debuut. "Het is een beetje een gemengd gevoel. Het is natuurlijk mooi dat je je debuut maakt, zeker in zo'n wedstrijd in de play-offs als het ergens om gaat. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om het resultaat. Ik heb een paar goede duels gewonnen en een paar ook niet, maar over het algemeen heb ik een redelijke wedstrijd gespeeld", vertelt Pierie bij Omrop Fryslân.

Waar Utrecht-aanvoerder Janssen al denkt dat zijn ploeg 'met anderhalve been' in de finale staat, denkt Pierie dat er nog wel kansen zijn voor Heerenveen. "Er staat ons een zware klus te wachten in Utrecht. Met ons team is het zeker niet onmogelijk, maar we moeten wel vol aan de bak. Er moet meer gif in. In de tweede helft zater er al veel meer power in bij ons en veel meer druk naar voren. Als we dat zaterdag ook doen maken we een hele goede kans."

Overzicht

Reacties (2)

 • Avatar
  igor - 18 mei 2017 om 20:25

  Nou nou een hele goede kans? Ik denk 20% max

 • Avatar
  Leeuwfean - 19 mei 2017 om 09:58

  Geen kans en niet weer met deze opstelling maar met een spits spelen.
  Utrecht hoeft alleen maar de wedstrijd te controleren en geven dit heus niet meer uit handen.
  Laat het na deze wedstrijd maar mooi afgelopen zijn.

Nieuwe media

-->