Competitieduel Thern en AIK uitgesteld vanwege poging tot matchfixing

18 mei 2017 om 12:55 | Bron: SvFF Competitieduel Thern en AIK uitgesteld vanwege poging tot matchfixing

De competitiewedstrijd in Zweden tussen IFK Göteborg en AIK is tot nader orde uitgesteld vanwege een poging tot matchfixing. De door SC Heerenveen verhuurde Simon Thern behoort tot één van de potentiële spelers die dinsdagavond door een aanzienlijk bedrag kreeg aangeboden om het duel met Göteborg te beïnvloeden.

Na overleg met de speler heeft AIK besloten om melding te maken van het incident bij de Zweedse voetbalbond en is besloten om het duel niet te laten doorgaan. "Dit is een aanval op het Zweedse voetbal. We kunnen dit niet accepteren", meldt secretaris-generaal Hakan Sjöstrand van de Zweedse voetbalbond SvFF. "Het uitgangspunt voor wedstrijden is dat ze eerlijk verlopen. Daarom moeten we krachtig optreden."

"Het uitgangspunt voor al onze wedstrijden is dat ze veilig en op een sportieve manier gespeeld worden", stelt de voetbalbond. "Op basis van de informatie die we hebben, kunnen we niet garanderen dat de match tussen IFK Göteborg en AIK een veilige wedstrijd zou zijn en dat ze op een sportieve manier beslecht zou worden." De politie heeft een onderzoek geopend.

Overzicht

Reacties (3)

 • Avatar
  Gootman - 18 mei 2017 om 13:45

  Ik vermoed ook matchfixing bij Heerenveen

 • Avatar
  Ninadj14 - 18 mei 2017 om 14:53
  Gootman zegt:

  Ik vermoed ook matchfixing bij Heerenveen

  Ik ook

 • Avatar
  Gootman - 18 mei 2017 om 15:07
  Ninadj14 zegt:

  Ik ook

  Zou Faes en Zeneli maar eens aan de tand voelen

Nieuwe media

-->