Janssen: ''Met anderhalve been in finale, dit mag niet meer fout gaan''

18 mei 2017 om 11:33 | Bron: RTV Utrecht Janssen: ''Met anderhalve been in finale, dit mag niet meer fout gaan''

Volgens FC Utrecht-aanvoerder staat zijn ploeg na de 1-3 overwinning bij SC Heerenveen met 'anderhalf been' in de finale van de play-offs. Desondanks houdt de 30-jarige verdediger nog een kleine een slag om de arm. "Het is voetbal, dat heb je bij Ajax ook gezien", vertelt Janssen bij RTV Utrecht.

"Het eerste half uur was geweldig en hadden we veel controle", constateerde Janssen na afloop van het duel. "Ze wilden ons helemaal het spel laten maken maar we waren heel geduldig en hadden de posities goed bezet. En toen kwam die fantastische goal van Amrabat. Als Souf scoort, kunnen we niet verliezen", lacht Janssen. "Dat was een geweldige goal."

Volgens de aanvoerder kwam de 1-0 op een perfect moment. "Als een tegenstander zo speelt en je komt 1-0 voor, dan krijgen ze het heel moeilijk. Zij grijpen nog twintig minuten aan om terug te komen. Ze scoren uit een spelhervatting na een makkelijk gegeven vrije trap (hands Brama, red.). Hij (Ødegaard, red.) schiet hem ook redelijk gelukkig binnen. We waren in de fase iets minder dominant, maar we gaven ook niet heel veel weg."

FC Utrecht mag in zaterdag in eigen huis met 2-0 verliezen, zelfs dan gaan de Domstedelingen door naar de finale. De Friezen moeten dus minimaal drie keer scoren. "We staan nu met anderhalf been in de finale. Het is voetbal, dat heb je bij Ajax ook gezien. Maar dit mag niet meer fout gaan", besluit Janssen.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->