Thorsby houdt moed: ''We zullen in Utrecht heel scherp moeten zijn''

18 mei 2017 om 09:10 | Bron: SC Heerenveen Thorsby houdt moed: ''We zullen in Utrecht heel scherp moeten zijn''

Tot grote verrassing van vele supporters startte Morten Thorsby woensdagavond tegen FC Utrecht plotseling weer in de basis. Trainer Jurgen Streppel besloot met zijn selectie dat een andere opstelling nodig was om de gasten uit Utrecht te overrompelen. Dat lukte evenwel door persoonlijke fouten niet.

Ondanks de 1-3 nederlaag geeft Thorsby de moed nog niet op. "Het wordt moeilijk, maar we hebben dit seizoen in Utrecht bewezen dat we het hen heel moeilijk kunnen maken", vertelt de Noor op de clubsite van de Friezen. "We wilden gisteren op de counter spelen en dat was een beetje wennen. Dan ziet ons spel er misschien niet goed uit, maar het gaat fout omdat we onnodige goals tegen krijgen."

"Dat gebeurt ons de laatste tijd te vaak", verzucht Thorsby, die wel zag dat zijn ploeg kort na rust de nodige kansen wist te creëren. "Toen zaten we veel beter in de wedstrijd. Ikzelf ook, ik veroverde ballen en won duels. We hadden de 2-2 moeten maken, dan wordt het weer spannend. Het is jammer dat door een fout (van Faes, red.) de 3-1 valt. Dat was onnodig. We zullen zaterdag in Utrecht heel scherp moeten zijn."

De 21-jarige middenvelder heeft inmiddels alweer ruim zeventig Eredivisieduels voor SC Heerenveen achter zijn naam staan. Onomstreden is hij desondanks nog niet geweest: "Ik ben nog niet tevreden, het moet nog beter. Voor het team had het seizoen beter gekund. Ik ben vooral teleurgesteld over de tweede helft van het seizoen."

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->