''Bij Kobayashi is het tankje leeg en bij Reza was het beste er ook af''

18 mei 2017 om 08:18 | Bron: FD ''Bij Kobayashi is het tankje leeg en bij Reza was het beste er ook af''

Trainer Jurgen Streppel verbaasde woensdagavond vriend en vijand door SC Heerenveen in een 5-3-2-systeem te laten spelen tegen FC Utrecht. Yuki Kobayashi en Reza Ghoochannejhad begonnen daardoor op de bank. 

"We wilden wat zekerheid inbouwen", legt de oefenmeester uit in gesprek met het Friesch Dagblad. "Bij Kobayashi is het tankje leeg en bij Reza was het beste er ook af", constateert Streppel, die zag dat de Friezen al na twintig minuten spelen tegen een 0-2 achterstand aankeken. 

"We hadden er veel moeite mee", beseft hij. "Dat is logisch als je het voor het eerst doet en weinig hebt kunnen trainen”, aldus Streppel, die baalde dat Marzo in de tweede helft een grote kans onbenut liet. "Die had erin gemoeten, maar we hebben er alles aan gedaan om de wedstrijd om te draaien." 

Overzicht

Reacties (4)

 • Avatar
  mart - 18 mei 2017 om 08:28

  en bij streppel is de denktank, tactiektank en motivatietank voglens mij een beetje leeg. echt onverstelbaar. ben ook benieuwd of de rest van de technische staf wel eens iets anders oppert.

  toen Streppel geschorst was kwam Henk Veereman er al in de 60e min in, bij streppel duurt dit meestal tot de 75e /80e min. die mocht gister ook weer langer warmlopen dan spelen. schandalig.

 • Avatar
  12eMan - 18 mei 2017 om 08:44

  Bla bla bla, mag toch verwachten dat er op meerdere spelsystemen getraind wordt?

  Hoe dan ook, heb het even laten bezinken. Was een baggerwedstrijd van het zuiverste water. Utrecht aan de bal en wij erachter aan, alsof we uit spelen. Wat moet het een heerlijk gevoel zijn geweest voor de Utrechtsupporters, zucht.

  En dan krijg je zomaar dè kans, laat Marzo de 200% kans, net als die kans bij AZ(beker) wederom liggen. Heel zonde maar kan het van de nooit verzakende Marzo nog hebben ook.

  Minpunten: Schaars(met wat voor passjes was die bezig gisteravond?), Faes(zal ongetwijfeld talent hebben maar gaat te vaak cruciaal in de fout) en Zenelli(deed die mee, wordt dit een flop, is zijn 2e zéér matige seizoen).

  Pluspunten: Odegaard(heerlijke voetballer, hoe die voor zichzelf ruimte creëert door weg te draaien enz is fenomenaal, balbehandeling goed, terechte MOM), Larsson(dit leek er weer wat op al was niet alles even gelukkig) en Pieri(viel goed in met een fikse portie gif in zijn lijf, goed overzicht).

  Maar helaas over en uit met de play offs. Wat hebben wij alles weg gegeven in de 2e seizoenshelft.

 • Avatar
  buly - 18 mei 2017 om 08:53

  Dat je meer zekerheid in wil bouwen snap ik nog wel. Maar als je 5 verdedigers opstelt, waarvan 2 die het niveau niet aan kunnen, zit je alsnog op 4. Denk dat het beter is dat de club een nieuwe trainer aanstelt, zou ook de assistenten eens doorlichten.

 • Avatar
  klaas rudmer - 18 mei 2017 om 09:33

  Pierie komende zaterdag in de basis? En met namli en odegaard op het middenveld en van Amersvoort als (valse) spits? Ik zou Namli en Odegaard graag eens samen op het middenveld willen zien staan, 2 technisch geweldige spelers.

Nieuwe media

-->