Van Anholt geholpen door 'Mister Heerenveen': ''Dat deed me goed''

21 april 2017 om 12:58 | Bron: Leeuwarder Courant

Voor Pele van Anholt wordt het vanavond een speciale wedstrijd. De verdediger uit Bolsward keert voor het eerst terug in het Abe Lenstra Stadion, maar ditmaal als tegenstander van SC Heerenveen.

"Ik heb er zin in", zegt Van Anholt tegenover de Leeuwarder Courant. "Ik zal een hoop oude bekenden tegenkomen. Dat maakt het wel speciaal." De verdediger zal onder meer Maarten de Jong treffen, aan wie hij warme herinneringen heeft. 'Mister Heerenveen' nam Van Anholt onder zijn hoede nadat hij zijn basisplaats verloor onder trainer Foppe de Haan.

De Jong heeft samen met Pyretta van der Woude-Wijnia een coachingstraject voor profvoetballers opgezet. "Ik ben een persoon die altijd openstaat voor nieuwe dingen", reageert Van Anholt. "Dat ging buiten de club om. Ik kon m'n ei kwijt, kon vertellen wat me dwars zat. Dat deed me goed."

De Jong was geen mental coach, maar probeerde dat Van Anholt weer in zichzelf geloofde. "Hij viel buiten de boot terwijl hij een van de dragende spelers was", weet De Jong. "Twee jaar eerder had Feyenoord zelfs interesse. Maar Heerenveen wilde hem niet laten gaan. Hij speelt nu bij Willem II op zijn favoriete positie. Door situaties die wij hem aanreikten, is hij bewuster van zichzelf geworden, is hij weer op intuïtie gaan spelen."

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    Mackan68 - 21 april 2017 om 15:42

    Jammer dat hij in z'n laatste 2 seizoenen bij ons als manusje van alles, of in mindere bewoordigen, als 'hoer' van het team is behandeld. Van verdedigende middenvelder naar linksback. Eeuwig zonde, want als Pele zich 'gewoon' op de rechtsback positie had kunnen doorontwikkelen was het nu een hele degelijke back geweest. En nu zit hij dan bij WillemII waar hij volens mij vaker niet dan wel gespeeld heeft en waar hij nu ook eventueel weer op de nominatie staat om te vertrekken.

Nieuwe media

-->