Streppel verdedigt Faes: ''Er zit een goed hoofd op die jongen''

21 april 2017 om 09:57 | Bron: Friesch Dagblad

SC Heerenveen zit in een moeilijke fase en ging afgelopen zondag hard onderuit tegen Ajax. Na afloop van de 5-1 nederlaag in Amsterdam was vooral Wout Faes de gebeten hond.

"Onterecht. Je valt met zijn allen aan en verdedigt met zijn allen", reageert SC Heerenveen-trainer Jurgen Streppel in het Friesch Dagblad. "Ik ben onder de indruk van de manier waarop hij met de kritiek van zondag is omgesprongen. Ik heb met hem gesproken, zoals ik met al mijn spelers spreek. Er zit een goed hoofd op die jongen."

Het is echter de vraag of Faes ook vanavond start tegen Willem II. Doke Schmidt is namelijk ook weer fit. Streppel erkent het belang van de wedstrijd met het oog op plaatsing voor de play-offs. "We zitten in deze situatie, we moeten zorgen dat we daar weer uitkomen. We staan met zijn allen vierde, maar ook achtste", aldus de oefenmeester, die met SC Heerenveen na de winterstop slecht presteert.

"We hebben na de winterstop goede wedstrijden gespeeld, maar geen punten gepakt", weet Streppel. "Het is het geval van een balletje op de binnenkant van de paal of op de buitenkant. Is het dan een mentaliteitskwestie? Nee. Ik denk dat iedereen wel graag wil. Het gaat erom dat je in de zestien goed verdedigt en scoort. Daarin kunnen we absoluut beter worden. Dat heeft niet zoveel met mentaliteit te maken."

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->