''Als ik geen andere club gevonden heb, dan begin ik bij Heerenveen''

21 april 2017 om 08:50 | Bron: Brabants Dagblad

Branco van den Boomen heeft twee tikken moeten incasseren. In eerste instantie kreeg de middenvelder te horen dat Willem II hem geen contract aan wil bieden en daarna werd duidelijk dat SC Heerenveen ook niet verder wil met Van den Boomen.

"Voor ik verhuurd werd aan Willem II heb ik er 23 wedstrijden gespeeld", blikt Van den Boomen terug op zijn eerste seizoen bij SC Heerenveen. "Dat was een prachtige tijd, met als hoogtepunt de wedstrijd tegen PSV. Maar Hans Vonk en Dwight Lodeweges, de mensen die mij de kans gaven, verdwenen in de loop van het seizoen."

Bij Willem II kende Van den Boomen een goede start. "Daarna beleefde ik een moeilijke fase. Ik ben geblesseerd geweest, maar dat gebruik ik niet als excuus voor het verloop van het seizoen", aldus de 21-jarige middenvelder in het Brabants Dagblad. "De trainer koos in dit systeem voor andere spelers. Ik moest verdedigend sterker worden. Anouar Kali kwam op mijn positie terecht. Wij hebben dezelfde kwaliteiten, maar natuurlijk is hij in alles wat verder."

Met Willem II gaat Van den Boomen vanavond op bezoek bij SC Heerenveen. "Toch keer ik er misschien nog als voetballer terug. Als ik geen andere club gevonden heb, dan begin ik bij Heerenveen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ik sta er nog een jaar onder contract." Toch denkt hij dat er nog een club voor hem komt. "Ik heb bewezen dat ik het Eredivisieniveau aan kan. Maar ik voel me ook niet te groot om bij een club met ambitie in de eerste divisie te spelen. Met Heerenveen en Willem II heb ik twee mooie clubs gehad. Die vallen nu dus af. Maar er zijn nog genoeg andere. Ik heb nog vertrouwen in mezelf."

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    FeanYme - 21 april 2017 om 14:01

    Die mooie vrije trap tegen Roda zal ik nooit meer vergeten

Nieuwe media

-->