Videoscheidsrechter vanaf seizoen 2018/2019 bij alle Eredivisieduels

20 april 2017 om 10:07 | Bron: NOS

De KNVB wil in het seizoen 2018/2019 de videoscheidsrechter invoeren bij alle wedstrijden in de Eredivisie. De Nederlandse voetbalbond is een voorloper als het gaat om videoarbitrage, maar mag komend seizoen de videoscheidsrechter nog niet invoeren.

"FIFA heeft met alle voetbalbonden een traject afgesproken. Dat betekent tot en met 2018 testen. Tot die tijd zal er niets veranderen", laat Mike van der Roest, projectleider videoarbitrage bij de KNVB, weten aan de NOS. "Er wordt veel getest. Wij gaan volgend seizoen meer bekerwedstrijden doen. En vanaf seizoen 2018/2019 alle Eredivisiewedstrijden. Op internationaal niveau bij het jeugd-WK en de Confederations Cup. Daarna wordt er geëvalueerd en is het aan de FIFA en aan de spelregelcommissie IFAB. We zitten nu dus in een testperiode."

Het is daarnaast nog maar de vraag of de videoref in 2018 al zal worden geïntroduceerd. "Vergeet niet dat het behoorlijk wat voorbereidingen vergt. Trainingen en dat soort zaken. En een extra scheidsrechter. Er zijn gewoon een hoop mensen nodig", aldus Roest, die aan wil geven dat niet alle beslissingen onder de loep worden genomen. "Discussie hoort bij voetbal en dat halen we niet weg: wel of geen rood? Maar in feitelijke gevallen zoals 'wel of geen goal' kan de videoscheids uitsluitsel geven."

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    Massi - 20 april 2017 om 11:31

    Een uitstekende en broodnodige ontwikkeling in het voetbal - goed dat de KNVB hierin het voortouw neemt. Het is onvoorstelbaar dat het eigenlijk nog zo lang heeft moeten duren als je kijkt naar andere sporten waarin dit gewoon de norm is. Mar better let as hielendal net!

Nieuwe media

-->