''Het wordt een boeiende transferperiode in het Abe Lenstra Stadion''

18 april 2017 om 15:33 | Bron: Leeuwarder Courant

SC Heerenveen incasseerde afgelopen zondag op bezoek bij Ajax maar liefst vijf treffers en de gelijkmaker van Viergever betekende bovendien alweer de negentiende(!) tegengoal uit een standaardsituatie. 

"Het geeft aan waar de prioriteit ligt voor Heerenveen, in de komende transferperiode. De club ontbeert simpelweg kwaliteit in de laatste linie", constateert Sander de Vries in zijn analyse voor de Leeuwarder Courant. "Centraal achterin hebben Joost van Aken en Jeremiah St. Juste ontegenzeggelijk talent. Beiden passen ook in de voetbalopvatting van Streppel - de trainer geeft de voorkeur aan voetballende verdedigers - maar schieten nog pijnlijk tekort op de basale elementen van het verdedigingsvak: onverschrokkenheid, concentratie, zorgen dat je directe tegenstander niet scoort", somt de verslaggever op.

"Zowel Van Aken als St. Juste worstelt na de winterstop met blessures en vormverlies", vervolgt hij. "Het is niet ondenkbaar dat Heerenveen zich deze zomer bereidwillig opstelt als een club zich voor St. Juste meldt", aldus De Vries, die ook zijn vraagtekens zet bij de kwaliteiten van Anderlecht-huurling Wout Faes. "Hij geldt in België als een grote belofte, maar inmiddels is de vraag gerechtvaardigd: waarop is dat gebaseerd? En ondertussen speurt de club naar een opvolger van doelman Erwin Mulder, die transfervrij mag vertrekken", beseft hij.

"Het wordt een boeiende transferperiode in het Abe Lenstra Stadion", vervolgt De Vries. "Technisch manager Gerry Hamstra bewees vorig jaar dat hij een goed oog heeft voor aanvallers en middenvelders - Ghoochannejhad, Schaars en in iets mindere mate Kobayashi bleken voltreffers - en dat hij topclubs kan bewegen hun talenten in Friesland te stallen (Ødegaard, Facey en Faes). Nu wacht Hamstra een nog grotere uitdaging. Het wankele bouwwerk van de ploeg moet worden gestut, want anders dreigt de dramatische tweede seizoenshelft na de zomer een vervolg te krijgen", voorspelt hij. 

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    Ronald1993 - 18 april 2017 om 16:07

    Het boeit mij niet zo veel wie daar de verantwoordelijkheid in heeft, maar zouden wij niet eens iemand bij de 2e paal gaan zetten? want bij corners vliegt hij er altijd daar in omdat mensen niet met hun man mee lopen.

    We vlogen de beker uit omdat de corner bij de 2e paal er in vloog, daarna hebben we er nog een paar tegendoelpunten uit gekregen, nu weet ajax er weer veel te gemakkelijk te scoren. Omdat het de zoveelste keer is ben ik er eens op gaan letten en bij ajax wilden ze hem maar wat graag naar die 2e paal hebben omdat er toch niemand staat, elke corner weer!

    Dit betekend dus dat tegenstanders dit weten en wij doen er niks aan, dat vind ik wel zonde.

Nieuwe media

-->