''Het publiek bij Ajax begon op een gegeven moment al te fluiten''

18 april 2017 om 13:14 | Bron: Friesch Dagblad

SC Heerenveen verloor zondagmiddag met 5-1 op bezoek bij Ajax en trainer Jurgen Streppel baalde na afloop vooral dat de Friezen in het begin van de wedstrijd nalieten om de 0-1 voorsprong uit te bouwen.

"We hadden er minstens een doelpunt bij moeten maken”, blikt hij terug in het Friesch Dagblad. "Het publiek begon op een gegeven moment al te fluiten, dus dan moet je toeslaan. We wisten Pelle van Amersfoort steeds goed vrij te krijgen. Lasse Schöne is toch een speler die graag in het centrum staat en omdat Pelle telkens naar de zijkant bewoog, konden we de vrije man vinden en voetballen", aldus Streppel.

"Waarom we dat niet langer vol kunnen houden? Dat heeft ook te maken met het herkennen van het moment, oftewel: het heeft ook puur met kwaliteit te maken. Het is het verschil tussen de top en de subtop", vervolgt de oefenmeester, die zich stoorde aan de gelijkmaker van Viergever. De Friezen incasseerden in Amsterdam namelijk alweer de negentiende(!) tegentreffer uit een standaardsituatie. 

"Als speler wil je toch niet dat je tegenstander scoort? Als je nou twee corners tegen krijgt of tien, alle keren moet je er alles aan willen doen om je tegenstander van het scoren af te houden. Dat stukje meedogenloosheid mis ik wel eens", vervolgt Streppel kritisch. "Door individuele fouten geef je de wedstrijd uit handen. Dan kun je wel zeggen dat je misschien het systeem om moet gooien, maar daarmee haal je de individuele fouten er niet uit", besluit de coach teleurgesteld. 

 

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    Mackan68 - 18 april 2017 om 19:12

    Nou, drs Streppel. Misschien eens wat andere spelers de kans geven dan. Kijken of die, als ze de kans krijgen ook diezelfde fouten maken. 3x Achter elkaar in een wedstrijd bijvoorbeeld. En dat in 4 opeenvolgende uitwedstrijden. Je lult te makkelijk over oorzaken, maar doet er verder he-le-maal niets aan.... Kijk eens in de spiegel zou ik zeggen. Je bent op deze manier niets beter dan je slechtste materiaal. En als je dan weigert om aanpassingen te doen. Tsja, dan heb je achteraf geen excuus. Het verhaal van de welbekende ezel die zich geen 2 keer aan dezelfde steen stoot. Jij doet dat met je kuddegenoten al 4 keer achter elkaar.

Nieuwe media

-->