Reza neemt het op voor de islam: ''De extremisten verpesten het''

20 maart 2017 om 18:22 | Bron: NRC

Reza Ghoochannejhad belandde op zijn zesde met zijn ouders en broer in een asielzoekerscentrum in Leeuwarden. “Ik heb een goede jeugd gehad. Mijn broer en ik hadden vriendjes, gingen naar school, we waren veel buiten, om te voetballen, voor spelletjes. De tijd ging snel.”

De speler van SC Heerenveen is moslim en bidt altijd voor én na een wedstrijd. “Kort samengevat: je moet zorgen dat je een goed mens bent, dat je een goed leven leidt, dat je een ieder behandelt zoals je zelf ook behandeld wil worden", zo laat hij aan het NRC weten. "Dat zijn niet die normen en waarden die je op tv hoort, 99 procent is onzin moet ik zeggen.”

De meeste mensen hebben volgens Reza een verkeerd beeld van de islam. “De nazi’s waren vroeger Duitsers, alsof je iedere Duitser dan vergelijkt met een nazi. Je kan het vergelijken met de islam en de moslims. Er zijn zoveel goede moslims, ook in Nederland, die gewoon hun werk doen, een normaal leven leiden, respect hebben voor ieder ander. Er zijn ook extremisten die het voor anderen verpesten. Dat wordt extra belicht in de media. Dat is interessant om eruit te lichten, anders heb je geen nieuws."

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->