Slagveer knokt zich terug in basis: ''We moesten wel zo gedurfd spelen''

19 maart 2017 om 20:14 | Bron: SC Heerenveen

Voor het eerst sinds 12 februari mocht Luciano Slagveer weer eens in de basis starten bij SC Heerenveen. Destijds in Alkmaar was het vanwege een schorsing van Larsson, maar de basisplaats tegen Feyenoord was het vooral de eigen verdienste van de snelle aanvaller.

"Dat was voor mij al een tijdje geleden", vertelt Slagveer op de officiële website van de Friezen. "Ik had daardoor wel last van vermoeidheid op het laatst. Toch ben ik tevreden over mijn spel, ik heb strijd geleverd en het team geholpen aan kansen." Ook zorgde Slagveer voor een 'assist' op Reza, die in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. "Dat hakje deed ik op intuïtie. Daar moet je niet over nadenken, want dan gaat het fout", lacht Slagveer.

Het tekent de spelinstelling van de Friezen in de eerste helft. Slagveer: "We moesten wel zo gedurfd spelen. Als je met angst gaat spelen, kun je de drie punten gelijk wel alvast aan Feyenoord geven. In de eerste helft lukte ons dat heel goed. In de tweede helft probeerden we het wel, maar lukte het niet meer."

"We speelden te vaak de lange bal en we zochten niet meer naar de voetballende oplossingen", vervolgt de 23-jarige aanvaller, die over een aflopend contract beschikt. "Dat lag niet zo zeer aan onze achterhoede, maar ook aan het aanbod van de overige spelers. Aan wie konden ze de bal spelen? We moesten doorgaan met waar we mee bezig waren, maar in plaats daarvan schoten we veel ballen naar voren."

"Dat was ook de verdienste van Feyenoord", beseft Slagveer. "Ze zetten goed druk en hun middenvelders lieten zich ook aanvallend zien. Wij wonnen onze duels niet meer. Toen de 1-1 viel, zat de 1-2 er ook aan te komen... Ik baal erg van deze nederlaag."

Overzicht

Reacties (2)

  • Avatar
    Massi - 19 maart 2017 om 20:19

    Is het typerend dat Slagveer in zo'n wedstrijd veel beter is? Dan heeft hij niks te verliezen en kan hij alleen maar winnen. Tegen pak hem beet Roda JC of AZ speelt hij veel voorzichtiger en lijkt hij niet altijd 'vrij' in zijn hoofd. Speelde vandaag een hele goede wedstrijd! Ben benieuwd wat Streppel over twee weken doet met Zeneli.

  • Avatar
    draz - 19 maart 2017 om 23:16

    Hij was een verademing op rechts. Heel wat anders dan een hopeloze Zeneli uit vorm. Veel drive, goed fysiek en veel snelheid.

Nieuwe media

-->