Onrust na SC Heerenveen - Feyenoord: vijf supporters aangehouden

19 maart 2017 om 19:06 | Bron: Leeuwarder Courant

Na het duel tussen SC Heerenveen en Feyenoord zijn zondagmiddag enkele opstootjes ontstaan in en buiten het Abe Lenstra Stadion. Aanleiding daarvoor was vooral de provocatieve houding van vele Feyenoordfans in de thuisvakken, dat niet voor het eerst voor veel irritatie zorgde

Volgens politiewoordvoerder Paul Heidanus vonden er zowel tijdens als na de wedstrijd enkele schermutselingen plaats tussen stewards en Heerenveenfans. Ook kwam het tot enkele vechtpartijen tussen fans van Feyenoord en Heerenveen, zo meldt de Leeuwarder Courant. Vijf supporters zijn aangehouden en één is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Bij het opstootje tussen eigen fans en stewards is één steward gewond geraakt. Deze zal aangifte doen en de politie zoekt nog naar de dader(s). "Op deze incidenten na, was het verder vrij rustig", aldus Heidanus.

Overzicht

Reacties (4)

 • Avatar
  vries153 - 19 maart 2017 om 19:27

  Valt niet goed te praten maar is ook een gevalltje : Oorzaak en gevolg

  Al jaren is het vragen om problemen door de aanwezigheid van uitsupporters die zich misdragen tussen het thuispubliek.
  De club heeft dit vooral aan zichzelf te wijten al horen fans van welke zijde zich niet zo te gedragen.

  Zelfs journalisten van omrop fryslan hebben zich behoorlijk gestoord aan de feyenoord fans die zich niet konden gedragen met oa spreek koren etc.

  En nog steeds geen reactie van Luuc Eisinga wat ik kwalijk vind.

 • Avatar
  Akkafean - 19 maart 2017 om 19:38

  Misschien moeten de stewards dan ook gaan opkomen voor het Heerenveenpubliek ipv de provocerende Feyenoordfans in de vakken. We speelden gewoon een uitwedstrijd vandaag leek het wel, lijkt me niet dat dit de bedoeling is.

 • Avatar
  alex66 - 19 maart 2017 om 20:07

  Misschien kunnen we de directie wel vragen om voor de volgende thuis wedstrijd tegen een feyenoord een speciaal ''thuis'' vak te regelen zodat de overige plaatsen door feyenoord supporters ingenomen kunnen worden....

 • Avatar
  vries153 - 20 maart 2017 om 00:43
  Akkafean zegt:

  Misschien moeten de stewards dan ook gaan opkomen voor het Heerenveenpubliek ipv de provocerende Feyenoordfans in de vakken. We speelden gewoon een uitwedstrijd vandaag leek het wel, lijkt me niet dat dit de bedoeling is.

  wat ik gehoord heb van 1 van de stewards was het wat kort door de bocht om het alleen te wijten aan de supporters van Heerenveen hij gaf aan dat ook de club blaam treft omdat ze niks deden tegen de provocaties van de feyenoord supporters.

  Tuurlijk het aanvallen van stewards is ver over de grens van het toelaatbare maar de club moet ook naar zichzelf kijken

Nieuwe media

-->