Werd Kobayashi uit de wedstrijd geschopt? ''Scheidsrechter bepaalt grens''

19 maart 2017 om 18:53 | Bron: Omrop Fryslân / NOS

Yuki Kobayashi was voor rust één van de betere spelers bij SC Heerenveen en dat werd snel opgemerkt door een aantal Feyenoorders. Onder meer Jens Toornstra en Karim El Ahmadi deelden een aantal tikken uit aan de Japanner, die zich als gevolg daarvan in de tweede helft moest laten vervangen.

In de ogen van trainer Jurgen Streppel had dat invloed op de aanvang van de tweede helft. "In fysiek opzicht konden we het niet meer opbrengen en Feyenoord had teveel power", vertelt hij bij Omrop Fryslân. "Wij moeten dan blijven voetballen en dat kan met Yuki normaal wel, maar volgens mij heeft hij in de tweede helft geen bal meer gehad. Dat ligt aan ons, maar zeker ook aan Feyenoord."

Bij de NOS ging Streppel verder in op de rol van Kobayashi: "Yuki was niet helemaal okselfris, die is normaal gesproken degene die het spel dicteert en bepaalt. Maar die heeft volgens mij geen bal meer gehad. Hij was geblesseerd en kon niet meer verder, daarom moesten we hem wisselen. Dan weet je wel dat het voetballend minder wordt."

"Hij moest een paar pittige overtredingen incasseren, maar of dat bewust gebeurt? Ze pakten hem aardig aan, ze weten dat hij natuurlijk ook aardig kan voetballen", besluit Streppel bij Omrop Fryslân. "Uiteindelijk bepaalt de scheidsrechter de grens."

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->