Bijker realistisch: ''We verliezen deze pot uiteindelijk gewoon terecht''

19 maart 2017 om 18:21 | Bron: Omrop Fryslân

Na afloop van SC Heerenveen - Feyenoord kon linksback Lucas Bijker eigenlijk niets anders doen dan toegeven dat de gasten de terechte winnaar waren. De Friezen waren enorm sterk in de eerste helft, maar konden dat na het eerst fluitsignaal na rust niet meer voortzetten.

"Op basis van de eerste helft is de nederlaag onverdiend, maar in de tweede helft werden we op het middenveld totaal overlopen", vertelt Bijker voor de camera's van Omrop Fryslân. "Dus misschien is het ook wel terecht, want we hebben het niet negentig minuten kunnen volhouden."

"Zij zetten in de tweede helft iets meer druk en dan moet je iets sneller de lange bal spelen", vervolgt Bijker. "Dat is ook geen probleem, maar dan moet je er wel voor zorgen dat je de tweede bal wint. Dan moet je op het middenveld de strijd aangaan, maar ik denk dat we hem daar vooral verloren. Zodoende werden we achteruit gedrukt."

"Als je het heel reëel bekijkt, verlies je hem gewoon terecht. Als je het niet dat weet te brengen wat je in de eerste helft brengt, dan kun je dat alleen maar jezelf verwijten", aldus Bijker, die nog niet durft te stellen dat Feyenoord kampioen wordt. "Maar het komt wel steeds dichterbij. Ik denk wel dat als ze zoiets weten te brengen na zo'n eerste helft, ze het verdienen om kampioen te worden."

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->