Van Amersfoort: ''We hadden voor rust eigenlijk de 2-0 moeten maken''

19 maart 2017 om 17:07 | Bron: FeanOnline

Pelle van Amersfoort leek in eerste instantie het grootste slachtoffer te worden van de komst van Martin Ødegaard, maar inmiddels heeft de Jong Oranje-international zijn plek op het middenveld weer terug verdiend. Tegen Feyenoord speelde hij een belangrijke rol maar kon hij het verschil niet maken.

"Ik denk dat het een leuke wedstrijd was om te zien", begint Van Amersfoort bij FOX Sports. "Veel beleving, kansen, gedoe rondom het veld. Het had eigenlijk alles wat een wedstrijd leuk kan maken, helaas eindigt het in ons nadeel. We houden ze onder druk en we komen aan het voetballen. Zij zakken wat in of wij spelen onder hun druk uit en daardoor kregen wij ruimte om te voetballen. Daar zij wij ook goed in."

"Eigenlijk hadden we voor rust de 2-0 moeten maken", vervolgt Van Amersfoort. "Dan is het een ander verhaal, maar nu blijft het 1-0 en weet je dat het lastig wordt in de tweede helft. Het was een echte uitputtingsslag, je weet ook dat ze een fysiek goede ploeg hebben. Soms leggen we het af en moeten we die tweede bal winnen om weer verder te kunnen voetballen."

"In de tweede helft verliezen we teveel de bal, waardoor we onder druk bleven. Daardoor kregen we uiteindelijk twee goals tegen. Het is balen dat we nu met lege handen staan. Stiekem hadden we wel een puntje verdiend", besluit Van Amersfoort.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->